Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rezultati velike obdukcije

Vijest koja je odjeknula poput bombe u Argentini: "Maradonina smrt mogla se izbjeći"

Smrt Diega Maradone mogla je biti spriječena, barem tako tvrdi glasnogovornik policije koji je javno objasnio dugoočekivane nalaze obdukcije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Argentini su objavljeni rezultati analize obdukcije tijela legendarnog nogometaša Diega Maradone, koji je preminuo prošlog mjeseca. Rezultati su pokazali da u tijelu nije bilo tragova alkohola ili droge, ali da su bili prisutni lijekovi koji utječu na živčani sustav.

Maradona je preminuo od zatajenja srca, no iako je bio srčani bolesnik, Maradona tijekom kućnog oporavka nakon operacije hematoma na mozgu nije primao nikakve lijekove za srce. Obdukcija odmah nakon smrti otkrila je da je Maradonino srce bilo dvostruko teže od uobičajenog srca (503 grama).

"Ono što se nije vidjelo na prvoj analizi, a jest na drugoj, jest to da su Maradoni davali lijekove za živčani sustav, ali ne i lijekove za srce, s kojim je imao velikih problema", rekao je jedan od ljudi zaduženih za istragu cijelog slučaja.

Neki od lijekova koje je primao mogu kao nuspojavu imati aritmiju, koja u konačnici može dovesti do srčanog udara.

Podsjetimo, odmah nakon smrti Maradonin odvjetnik tvrdio je da je njegov klijent bio zapostavljan u posljednjim satima života i da ga nitko nije provjeravao 8 sati tijekom noći.

U razgovoru za Telefe Noticias Mauro Szeta, glasnogovornik policije u Argentini ustvrdio je da se smrt velikog Diega mogla izbjeći.

gol expired Zbog ovog tinejdžera Messi se opet smije: Modrićev poklon ima posebno mjesto u srcu neviđenog talenta divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider