Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
favoriti za kupnju

Mogući vlasnici Chelseaja objavili vijest koja će sigurno razveseliti navijače kluba

Obitelj Ricketts je favorit za kupnju slavnog engleskog kluba.

Stamford Bridge (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Američka obitelj Ricketts, koja se spominje kao mogući novi vlasnik Chelsea, najavila je kako "Bluesi" nikada neće sudjelovati u europskoj Superligi.

Obitelj Ricketts, vlasnici profesionalne bejzbolske momčadi Chicago Cubs, udružila se s utemeljiteljem investicijskog fonda Citadel Kenom Griffinom kako bi izradila ponudu za kupovinu aktualnog europskog nogometnog prvaka Chelseaja.

Rickettsi su najavili da će, ako uspiju klupiti klub, obnoviti Stamford Bridge i neće dopustiti da "Bluesi" sudjeluju u europskoj Superligi.

Barcelona Barcelona potpisala najveći sponzorski ugovor u povijesti kluba, poznato i novo ime Camp Noua divider

"Dok ulazimo u sljedeću fazu procesa, dijelimo popis specifičnih obveza koje navijačima daju ključnu ulogu u zaštiti Chelseajeva naslijeđa i izgradnji budućeg uspjeha", poručili su Rickettsi koji su se proteklih nekoliko tjedana sastali s predstavnicima navijačkih udruga i saslušali njihove povratne informacije.

"Nastavit ćemo razgovarati o našim ambicijama s navijačima i širom nogometnom zajednicom sljedećih dana," dodali su.

gol expired VIDEO Blijedi Dinamo iskoristio poklone: Dragovoljac zadavao muke Modrima, a onda je uslijedila nevjerojatna pogreška divider

Chelsea trenutačno posluje na osnovu posebne licence te ga efektivno kontrolira britanska vlada. Američka banka Raine Group nadzire prodaju, a pobjedničkog ponuđača također mora odobriti vlada.

gol expired VIDEO Incident na velikom derbiju škotskog nogometa: Gađali golmana Celtica staklenom bocom? divider

Roman Abramovič je kupio Chelsea 2003. godine za 140 milijuna funti te je u prošlih 19 godina u klub uložio oko 1.5 milijarde funti i osvojio dva naslova prvaka Europe, pet naslova prvaka Engleske i pet FA Kupova.

Prema Forbesu, vrijednost Chelseaja se procjenjuje na 3.2 milijarde dolara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider