Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JESI LI NAVIJAČI OPROSTILI?

Sprema se povratak čovjeka koji je stvorio Wolvese, uveo ih u Premier ligu i Europu pa im zabio nož u srce

Većina engleskih medija prenijela je vijest kako je Nuno Espirito Santo na pregovorima sa svojim bivšim klubom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svojevrsni nož u srce navijača Wolverhampton Wanderersa zabio je Nuno Espirito Santo kad je u ljeto 2021. godine, uz sporazumni raskid ugovora, napustio klub gdje je proveo prethodne četiri godine.

Njihovu klupu napustio je da bi nešto kasnije preuzeo Tottenham, što mu se na kraju nije pokazalo kao najbolja odluka. Naime, u Londonu se zadržao samo četiri mjeseca, što je najkraće vrijeme nekog njihovog "full time" menadžera u povijesti kluba.

Sprema se veliki povratak

Bivši portugalski vratar jedno je vrijeme tada bio bez trenerskog posla, da bi u ljeto ove godine preuzeo Al-Ittihad iz Saudijske Arabije. No, sad se pojavila vijest o njegovom povratku u staro jato.

Bukayo Saka Dnevnik jednog fantazista: Vrijeme je za buđenje pred ključni dio sezone divider

Wolvese je nakon njega preuzeo Bruno Lage, koji je zauzeo  deseto mjesto u prošloj sezoni Premier lige, no nakon lošeg starta u ovu je dobio otkaz. Tada su Wolvesi, trenutno 18. od 20 momčad u Premier ligi, krenuli u potragu za novim trenerom.

Nekoliko imena se izmijenilo, ali ništa konkretno, sve dok većina engleskih medija nije dobila informaciju da se na pregovorima nalazi Nuno Espirito Santo te da isti jako dobro teku.

Izgradio je odličnu "portugalsku koloniju"

Uprava kluba očito više cijeni sve rezultate nego način na koji je razočarao navijače pa smatraju da bi vjerojatno bilo pametno dozvoliti mu da nastavi posao koji je jako dobro radio.

Iako je pod njegovim vodstvom klub postao svojevrsna portugalska kolonija, što je danas svojevrsno obilježje kluba, ali i razlog negativnih komentara navijača drugih klubova, rezultati su bili sjajni.

Bodo/Glimt vs. Arsenal Arsenal srušio nevjerojatni niz stadiona na kojem je pao i Dinamo divider

Odmah čim je preuzeo momčad uveo ih je u Premier ligu, osvojivši naslov u Championshipu, a onda je zauzeo sedmo mjesto u Premier ligi, izborivši Europsku ligu. Iduće sezone taj je ligaški plasman još jednom ponovio, uz četvrtfinale Europske lige, dok je u svojoj posljednjoj sezoni na klupi Wolvesa zauzeo 13. mjesto.

Pod njim je momčad igrala ne toliko atraktivan, ali zato izuzetno čvrst nogomet te njihove utakmice u Premier ligi većinom nisu obilovale atrakcijom i pogocima. No, rezultat je bio tu, a to je ono većinom najvažnije.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX