Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka poziv

Novom igraču Dinama smiješi se odlazak na Euro: Želi igrati protiv Vatrenih

Arber Hoxha je ispunio san potpisom za Dinamo, a sad se nada odlasku na Euro 2024.

Arber Hoxha u dresu Slaven Belupa (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Napokon je okončana trakavica oko transfera Arbera Hoxhe iz Slaven Belupa u Dinamo. 25-godišnji krilni napadač je službeno predstavljen kao novi član Modrih i odmah je priključen momčadi na pripremama u Rovinju za proljetni dio sezone.

Potpisom za Dinamo ispunio je, kako kaže, svoj san, a ove sezone mogao bi doći nadomak ostvarenju drugog sna – odlasku na Europsko nogometno prvenstvo.

Hoxha naime može birati između dvije reprezentacije, Albanije i Kosova u čijem dresu je već upisao tri nastupa, i to u prijateljskim susretima, no od ljeta 2021. godine nije dobio reprezentativni poziv, zbog čega bi se mogao odlučiti za Albaniju čiju je putovnicu dobio prošle godine:

José Boto VIDEO Objava koju su Osječani čekali 100 dana: "Bacimo se na posao" divider

"Da, Kosovo me nije zvalo. Albanija me zvala i dala mi putovnicu. Vjerujem da ću uskoro igrati za Albaniju, nadam se da ću ići na Euro 2024. i igrati protiv Hrvatske", kazao je Hoxha.

Na tragu toga KOHA je kontaktirala predsjednika Saveza na Kosovu Agima Ademija i zatražila komentar na mogući odlazak Hoxhe u Albaniju:

Ilija Lončarević i Edin Mujčin Legenda Dinama: "Ako Hajduk sad neće biti prvak, kad će. Iskreno, ne bi mi bilo krivo" divider

"Imao sam normalan razgovor s Hoxhom. Čestitao sam mu na transferu u Dinamu i informirao ga o planovima za ožujak. Nismo razgovarali o vijestima koje cirkuliraju i o tome što će se biti", rekao je.

Predsjednik tamošnjeg Saveza tvrdi da će u ožujku igrati prijateljske utakmice, no novi izbornik, kojeg tek moraju imenovati, će odabrati protivnike, kao i igrače kojima će uručiti poziv za tu reprezentativnu akciju.

Dodajmo kako je Albanija izborila plasman na Euro 2024., a igrat će u skupini sa Španjolskom, Italijom i, dakako, Hrvatskom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider