Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Svi izgledaju isto"

Novi rasistički skandal u Londonu: Zvijezdi Tottenhama zbog neslane šale prijeti dugotrajna suspenzija

Veznjak Tottenham Hotspura Rodrigo Bentancur optužen je od Engleskog nogometnog saveza zbog izjava o svom suigraču Heung-Min Sonu.

Heung Min Son i Rodrigo Bentancur (Foto: Afp)

Rodrigo Bentancur, optužen je od strane Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog izjava koje je dao ovog ljeta o svom suigraču Heung-Minu Sonu.

Urugvajac je u intervjuu za urugvajsku televiziju, kada ga je voditelj zamolio za Tottenhamov dres, odgovorio: "Sonnyjev? Može biti i Sonnyjev rođak jer svi izgledaju isto."

Kasnije se ispričao, rekavši: "Sonny, brate! Ispričavam ti se zbog onoga što se dogodilo, bila je to vrlo loša šala. Znaš da te volim i da te nikada ne bih uvrijedio ili povrijedio, kao ni bilo koga drugoga! Volim te, brate!"

Son je na svojim društvenim mrežama napisao:

"Razgovarao sam s Lolom (Bentancurom). Pogriješio je, svjestan je toga i ispričao se. Lola nikada ne bi namjerno rekao nešto uvredljivo. Mi smo braća i ništa se nije promijenilo. Ostavili smo ovo iza sebe, složni smo i vratit ćemo se zajedno na pripreme kako bismo se borili za naš klub kao jedno."

Isprika nije bila dovoljna ga Engleski FA

Danas je objavljeno da je Bentancur optužen od strane FA.

U priopćenju FA stoji: "Rodrigo Bentancur optužen je za navodno kršenje FA pravila E3 zbog neprimjerenog ponašanja u vezi s medijskim intervjuom. Navodi se da je Bentancur prekršio FA pravilo E3.1 jer je postupao na neprimjeren način i/ili koristio uvredljive i/ili pogrdne riječi te time narušio ugled nogometa."

Priopćenje nastavlja: "Nadalje, navodi se da ovo predstavlja 'otežavajući prekršaj' prema FA pravilu E3.2, jer je uključivalo izravnu ili neizravnu referencu na nacionalnost, rasu i/ili etničko podrijetlo. Rodrigo Bentancur ima rok do četvrtka, 19. rujna 2024., da odgovori na ovu optužbu."

Tvrdi se da će Bentancur biti slobodan igrati do zaključenja ovog slučaja. Međutim, Urugvajcu potencijalno stiže suspenzija od 6 do 12 utakmica u prvenstvu.

Torcida na Maksimiru Hajduk najavio derbi posebnom porukom za svoje navijače: "Neka naša pjesma svud odjekuje!" divider

Zvonimir Boban Boban odgovorio hoće li se kandidirati za predsjednika UEFA-e: "Ti ljudi misle da su važniji od nogometa..." divider

Luka Modrić i Florentino Perez Real pozorno prati Dinamova dragulja: Modrić upozorio Pereza i Kraljevski klub! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook