Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rušili real i barcu

Novi prvoligaši rasturaju u Španjolskoj, a bitnu ulogu igra i hrvatski napadač: Ponajbolji u svojoj momčadi

Svježi članovi elitnog ranga španjolskog nogometa zasad su prava noćna mora za velikane.

Ante Budimir protiv Atletico Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novi prvoligaši u španjolskoj Primeri zasad sjajno igraju. Iz druge lige ove su sezone u elitu pristigli Granada, Osasuna i Mallorca, a sve tri momčadi dosad su pružile vrlo dobre partije.

Posebno se to odnosi na Granadu, senzacionalnog lidera prvenstva. Prvo mjesto na ljestvici očekivano je njihov klupski rekord, a na putu do tog uspjeha pobijedili su čak i branitelja naslova Barcelonu.

gol expired Kovaču ipak stiže spektakularno pojačanje? Bayern ponovno kreće po veliku želju divider

Sjajno ide i osmoj Osasuni, koja je još uvijek neporažena kod kuće. Na svom Estadiu El Salar ukupno su neporaženi čak 30 utakmica u nizu, a tamo je također zapela Barcelona – u trećem kolu bilo je 2:2.

Nešto lošije stoji Mallorca koja je 15., ali i oni su uspjeli napakostiti velikanima – u pretprošlom kolu na svom su terenu srušili Real Madrid.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo izabrao svoj najljepši gol karijere: ''Godinama sam ga pokušavao postići'' divider

Mallorca nam je posebno zanimljiva zbog hrvatskog napadača Ante Budimira, koji je ove sezone ponajbolji igrač momčadi. Budimir je zabio tri gola od Mallorcinih sedam, a prema Whoscoredu, s prosječnom ocjenom 6,87 drugi je najbolji igrač momčadi iza beka Frana Gomeza, koji je ipak odigrao puno manje utakmica – četiri u odnosu na Budimirovih maksimalnih 10.

U 11. kolu Mallorca dočekuje baš Osasunu, dok će Granada na gostovanje kod Getafea.

gol expired Hrgović saznao devastirajuću vijest: Mora odustati ili će biti suspendiran divider

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider