Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova ozljeda

Grčkoj prijeti strašan udarac: Na Hrvatsku bez granitne obrane?

Grčka bi na Maksimir mogla istrčati s bitno oslabljenom obranom, svojim tradicionalno najjačim adutom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je ostao bez Kostasa Manolasa i Petrosa Mantalosa, izbornik grčke nogometne reprezentacije Michael Skibbe našao se u novim problemima. Zbog ozljede gležnja za utakmicu u Zagrebu upitan je i stoper Sokratis Papastathopoulos. Njegovim izostankom Grci bi ostali bez standardnog stoperskog dvojca koji čine Manolas i Papastathopoulos.

Branič Borussije Dortmund ozlijedio se u 42. minuti ogleda protiv Bayerna, nakon čega je zamijenjen. Grčki se izbornik nada kako će se Papastathopoulos ipak oporaviti do četvrtka, međutim kako je ostao i bez kažnjenog Kostasa Manolasa, odlučio je pozvati dva nova obrambena igrača. Na popis su uvršteni branič talijanskog prvoligaša SPAL-a Marios Oikonomou te Dimitris Kolovetsios iz Panathinaikosa.

"Napravit ćemo sve kako bi osposobili Sokratisa. Međutim, imamo nekoliko taktičkih varijanti, vidjet ćemo koju ćemo izabrati," kazao je Skibbe.

Kostas Manolas otpao je iz kruga kandidata za zagrebačku utakmicu zbog kršenja fair-playa. Branič Rome kažnjen je jednom utakmicom neigranja jer je u susretu protiv Cipra, koji su Grci dobili s 2:1, namjerno zaradio žuti karton u 90. minuti susreta kako bi utakmicu neigranja mogao odraditi u zadnjem kolu protiv slabašnog Gibraltara. Stoper Rome i standardni prvotimac grčke reprezentacije tako neće igrati u Zagrebu, ali će biti na raspolaganju izborniku Skibbeu na uzvratnoj utakmici 12. studenoga u Pireju.

Kapetan grčkog AEK-a Petros Mantalos otpao je za obje utakmice. Mantalos je u ligaškom susretu protiv Panioniosa slomio križne ligamenate na lijevoj nozi, zbog čega mu slijedi višemjesečni oporavak.

Prva utakmica između Hrvatske i Grčke na rasporedu je 9. studenog u Zagrebu, a uzvrat je 12. studenog u Pireju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider