Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pomaže nam" i fifa

Grci pretrpjeli novi težak udarac: Vatrenima šanse rapidno rastu!

Stigla je dobra vijest za Hrvatsku i katastrofalna za Grčku uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska u četvrtak igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo na Maksimiru protiv neugodne Grčke. Vatreni će za te dvije utakmice trebati svu raspoloživu pomoć, a ona je stigla i iz FIFA-e koja je odlučila suspendirati ponajboljeg igrača Grčke na jednu utakmicu.

Kostasa Manolasa, braniča Rome, FIFA je suspendirala zbog kršenja fair-playa na utakmici s Ciprom. Kaznila ga je jednom utakmicom neigranja, jer je na toj utakmici u sudačkoj nadoknadi namjerno zaradio žuti karton, kako bi „čist“ dočekao dodatne kvalifikacije. Preskočio je revijalni susret protiv Gibraltara.

FIFA nije dozvolila da taj potez prođe nekažnjeno, jer jednostavno nije u duhu fair-playa, pa je Manolasa kaznila propuštanjem prve utakmice u Maksimiru. To je novi udarac Grcima, koji još otprije ne mogu računati na kapetana AEK-a Petrosa Mantalosa, koji je zbog ozljede ligamenata otpao na duže vrijeme.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 9. studenog u Pireju, tri dana nakon susreta u Zagrebu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider