Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
burno u njemačkoj

Novi prekid u Bundesligi: Opet je razlog uvredljivi transparent protiv istog čovjeka

Nakon što je prekid obilježio subotu u Bundesligi, isto se dogodilo i u nedjelju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavlja se turbulentan vikend na njemačkim terenima i tribinama. Dan nakon što je dvaput prekinuta utakmica Hoffenheima i Bayerna, prekid se dogodio na utakmici Union Berlina i Wolfsburga.

Razlog je opet isti – prosvjed protiv Dietmara Hoppa, vlasnika Hoffenheima, među dijelom navijača najomraženijeg njemačkog kluba uz RB Leipzig.

Hoffenheim se pod Hoppom popeo od nižih liga do Bundeslige, a takav način upravljanja klubom kosi se članskim modelom 50+1 u kojem kontrolu imaju navijači, a privatnim investitorima onemogućuje se jednostavno preuzimanje kluba. Hoffenheim je jedan od rijetkih klubova kojem je DFB dopustio iznimku od 50+1 pravila.

Novi prosvjed režirali su navijači Union Berlina, koji su izvjesili transparent na kojem je Hoppovo lice s metom, uz natpis ''kujin sine''. Isti epitet dali su mu i navijači Bayerna.

Ankalaev pokazuje srednji prst Najbizarniji meč u povijesti UFC-a: Glumio da je uzdrman, sudac prekinuo dvoboj, pobjednik pokazivao srednji prst fanovima divider

Igrači Bayerna i Hoffenheima zajednički su prosvjedovali protiv navijačkih akcija tako što su odbili igrati: u zadnjih 15-ak minuta međusobno su se dodavali i razgovarali. Nakon utakmice čelnici i igrači Bayerna osudili su postupke svojih navijača.

Utakmica Union Berlina i Wolfsburga ipak je nastavljena i završila je rezultaom 2:2.

Union Berlin je vodio s 2:0 pogocima Anderssona (41) i Friedricha (56), ali je Wolfsburg preko Gerhardta (60) i Weghorsta (81) ipak došao do boda. Josip Brekalo je igrao do 88. minute za Wolfsburg. Wolfsburg je sedmi s 35 bodova, a Union 10. s 30 bodova.

U derbiju 24. kola Bundeslige RB Leipzig i Bayer su odigrali 1:1, pa klub iz istočne Njemačke sve više zaostaje za liderom Bayernom.

Gosti iz Leverkusena su poveli preko Leona Baileya (29), a za Leipzig je izjednačio Patrik Schik (32).

Bivši igrač Dinama Dani Olmo ostao je na klupi domaćih.

Leipzig je ostao drugi s 49 bodova, tri manje od vodećeg Bayerna, dok je Bayer peti s 44 boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider