Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očekuje se 1.000 BBB-a

Nova TV ispred stadiona u Budimpešti: Pogledajte atmosferu pred utakmicu velikog uloga

Nogometaši Dinama večeras igraju uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvaroša.

Milan Stjelja iz Budimpešte (GOL.hr)

Dinamo je u prvom dvoboju na Maksimiru ispustio rano vodstvo do kojeg je stigao pogotkom Danija Olma te propustio iz niza dobrih prilika još koji put svladati vrlo dobrog gostujućeg vratara Dibusza, a Ferencvaros je u 60. minuti izjednačio preko Sigera.

Stadion u Budimpešti odavno je rasprodan, a je li sve spremno za uzvrat otkrio je reporter Nove TV Milan Stjelja.

''Tijekom dana nismo primijetili nikakve naznake navijačke euforije, ali sve se to u dobroj mjeri promijenilo kad smo se iz centra grada preselili pred stadion. Nekih dva sata prije početka utakmice dobar dio navijača Ferencvaroša već je stiglo pred sami stadion. No, znamo da Ferencvaroš ima odanu četu navijača iza sebe, koji dolaze u velikom broju i na puno manje utakmice'', rekao je Milan Stjelja te nadodao:

''Momčad koja će proći dalje iz ove utakmice uvelike će poboljšati klupski budžet, jer će od Uefe zaraditi osam milijuna eura. Pet milijuna eura se dobiva automatski za ulazak u play-off Lige prvaka, a tri milijuna eura za osiguranje Europe, odnosno barem ulazak u skupine Europske lige. Jasno, ona momčad koja će ući u skupine Lige prvaka umjesto tih tri milijuna, zaradit će dodatnih 15 milijuna eura. I te brojke najbolje dočaravaju svu težinu i važnost ovog dvoboja.''

Dvoboj Ferencvaroša i Dinama na Groupama Areni, na kojoj je krajem ožujka Mađarska svladala Hrvatsku (2:1) u kvalifikacijama za EURO 2020., bit će odigran s početkom u 20 sati. A na stadionu se očekuje i velik broj Dinamovih navijača.

''Što se tiče Dinamovih navijača, i njih smo primijetili u određenom broju u centru Budimpešte. I zasad je sve prošlo bez ikakvih poteškoća, a na samoj utakmici procjenjuje se da bi ih moglo biti oko 1.000'', zaključio je reporter Nove TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider