Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan korak do Lige prvaka

Rapsodija Dinama u Budimpešti: Razbili Ferencvaroš i osigurali europsku jesen!

Modri su potpuno demolirali Mađare u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola.

Dinamo je uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka u Budimpešti sa 4:0 svladao Ferencvaroš i s ukupnih 5:1 izborio play-off u kojem će igrati protiv prvaka Norveške Rosenborga. Ono što je za Modre najvažnije - ovim trijumfom osigurali su europsku jesen jer će, ako pokleknu u play-offu, sezonu nastaviti u jednoj od skupina Europske lige.

Strijelci za Dinamo bili su Arijan Ademi (16), Bruno Petković (47), Dani Olmo (55) i Amer Gojak (79).

Nogometaši Dinama pružili su odličnu partiju, iako je na samom početku susreta bilo nesigurnosti. Naime, počelo je sa dvije šanse Ferencvarosa, a oba puta zaprijetio je Nguen.

U 2. minuti zbog neopreznosti Dinamove obrane jedna duga lopta stigla je do Nguena, koji puca s vrha šesnaesterca, ali Livaković odlično brani. Potom je Nguen u 8. minuti izbjegao zaleđe, no njegov udarac sa 12 metara iskosa opet zaustavlja Livaković.

Hoće li Dinamo ove sezone igrati Ligu prvaka?

Ukupno glasova:

Modri poveli krasnom akcijom Olmo-Ademi

Hrvatski je prvak do prednosti u uzvratu stigao zahvaljujući novom odličnom potezu Španjolca Olma koji je iz teške situacije uspio ubaciti loptu u kazneni prostor domaćih u koji je pravovremeno utrčao kapetan Ademi i smireno svladao Dibusza.

Domaći su uspjeli zagospodariti terenom samo u završnici prvog poluvremena, a tada je i stigla njihova najbolja prilika za izjednačenje. Ipak, udarac Sigera sa 20-ak metara na isteku sudačke nadoknade zaustavila je vratnica.

Mađarska nada ugašena u drugoj minuti nastavka

Dinamo je pitanje konačnog pobjednika riješio početkom drugog poluvremena. Oršić je u 47. minuti prošao po lijevom krilu i uposlio Petkovića koji je u padu sa sedam-osam metara pogodio bliži kut suparničkog gola. U tom je trenutku bilo jasno kako Ferencvarosu treba čudo, odnosno tri uzastopna postignuta pogotka, za preokret.

A da domaći niti ne pomišljaju na preokret pobrinuli su se Olmo i Ademi. Ponovno je Španjolac odlično vidio utrčavanje svog kapetana u suparnički kazneni prostor, uslijedila je povratna lopta Ademija na vrh kaznenog prostora odakle je Olmo pogodio sam donji desni kut nemoćnog Dibusza.

Petković promašio penal

Konačnih 4:0 postavio je Gojak nakon pogreške mađarskog vratara. Dibusz nije uspio ukrotiti udarac Majera sa 25 metara, lopta se odbila na 16 metara do Gojaka koji ju je proslijedio u mrežu.

Imao je Dinamo priliku i za peti pogodak no Petković je u 89. minuti promašio kazneni udarac kojega je izborio Oršić.

VIDEO: Stipe Miočić žestokim nokautom vratio pojas UFC prvaka i možda poslao Cormiera u povijest! Miočić udara Cormiera Miočić - Cormier Miočić udara Cormiera +2 Miočić - Cormier

FERENCVAROS - DINAMO 0:4

FERENCVAROŠ: Dibusz, Čivić, Blažić, Dvali, Lovrencsics, Siger, Haratin, Škvarka (Heister 71), Zubkov, Nguen (Varga 65), Signevič (Boli 84).

DINAMO: Livaković, Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac, Ademi (Gojak 69), Hajrović (Majer 77), Moro, Olmo (Šitum 84), Oršić, Petković.

STRIJELCI: 0:1 Arijan Ademi (16), 0:2 Bruno Petković (47), 0:3 Dani Olmo (55), 0:4 Amer Gojak (79).

CRVENI KARTONI: Čivić (Ferencvaros, 69)

SUDAC: Ruddy Buquet (Fra)

STADION: Groupama Arena

GLEDATELJA: 22.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider