Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
derbi iz noćne more

Nova katastrofa Ajaxa, rival mu zabio petardu i zakucao za dno ljestvice

PSV je deklasirao Ajax u derbiju 10. kola Eredivisie.

Josip Šutalo (Foto: Afp)

U derbiju 10. kola nizozemskog nogometnog prvenstva PSV Eindhoven je pobijedio Ajax sa 5-2, dok je Twente porazio aktualnog prvaka Feyenoord sa 2-1.

Kriza rezultata nema granice u Ajaxu. Nakon još jednog poraza, "Kopljanici" su potonuli na posljednje mjesto nizozemskog prvenstva.

Luka Ivanušec Ivanušec najbolji u prvom ligaškom porazu Feyenoorda: Pokazao da je ozljeda iza njega divider

Ajax je u Eindhovenu vodio sa 1-0 i 2-1, odigravši solidno prvo poluvrijeme, međutim u nastavku je pružio očajnu predstavu na koncu izgubivši sa 2-5. Bio je to četvrti uzastopni poraz u svim natjecanjima, te deseta uzastopna utakmica bez pobjede "Kopljanika".

Ajax je poveo u 10. minuti golom Branca van den Boomena, no deset minuta kasnije izjednačio je Hirving Lozano. Brian Brobbey je vratio goste u prednost u 40. minuti, ali je u nastavku susreta uslijedio potop. PSV je od 49. do 72. minute zabio četiri gola za uvjerljivih 5-2. Strijelci su bili Luuk de Jong (49), Ismael Saibari (53), te Lozano (60, 72).

Franjo Ivanović i igrači Rijeke Čekao Dalićev poziv, ali sve se zakompliciralo zbog - pauka!? divider

Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, dok Borna Sosa i Jakov Medić nisu nastupili za goste.

U ranije odigranom susretu Twente je pobijedio Feyenoord sa 2-1.

Četiri dana nakon što je pobijedio Lazio sa 3-1 u Ligi prvaka, Feyenoord je protiv Twentea u Eredivisie pružio jednu od najlošijih predstava ove sezone.

Igrači Rijeke i Armada FOTO Jakirovića čeka pakao na Rujevici: Pogledajte što mu je Armada poručila divider

Domaćin je poveo u 10. minuti golom Manfreda Ugaldea, da bi Ricky van Wolfswinkel u 78. minutu povećao na 2-0. Lutsharel Geertruida je u 86. minuti smanjio na 2-1.

Za goste je drugo poluvrijeme igrao hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec.

Na ljestvici vodi PSV sa 30 bodova, AZ je drugi sa 25 bodova i susretom manje, dok je Twente treći, također sa 25 bodova. Feyenoord ima 23 boda na četvrtoj poziciji, dok je Ajax na posljednjem, 18. mjestu s pet bodova, tri manje od zone spasa. No, moramo dodati kako Ajax ima i dvije utakmice manje.

Tablica Eredivisie:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider