Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
smjena generacija

Velikani se ne opraštaju samo u Hrvatskoj: Zvijezde koje više nećemo gledati u reprezentaciji

Val oproštaja od reprezentacije pogodio je nogomet nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Javier Macsherano, Andres Iniesta, Rafa Marquez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon serije oproštaja Vatrenih, javnost se pita tko je sljedeći iz velike generacije koja se okrunila svjetskim srebrom. Čekaju se reakcije Ivana Rakitića i Luke Modrića. S druge strane, brojne svjetske zvijezde su se također oprostile od svojih reprezentacija. Izašla je i nova Fifina ljestvica na kojoj Hrvatska kotira sjajno.

Vatreni su dočekali novu Fifinu ljestvicu kao jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Nakon svjetskog srebra Hrvatska se s 20. popela na fantastično 4 mjesto. Novi je lider svjetski prvak Francuska, koja za tri boda bježi Belgiji. Ispred Hrvatske je sa samo 17 bodova prednosti Brazil.

Treba istaknuti i veliki pad Njemačke. Svjetski prvak iz Brazila pao je s prvog mjesta na čak 15.

Serija oproštaja, ne samo u Hrvatskoj

Ivan Rakitić je uoči finala s Francuskom rekao kako će se ostaviti nogometa ako Hrvatska pobijedi. Nije se nažalost dogodilo, a još se ne zna nastavlja li s Vatrenima. Veznjak Barcelone ima 30 godina i čak 99 nastupa i 15 pogodaka za reprezentaciju.

Na svjetskom prvenstvu je odigrao 639 minuta i zabio jedan pogodak uz oba presudna jedanaesterca protiv Danske i Rusije. Nadamo se da ćemo Rakitića i dalje gledati u vatrenom dresu.

A koje velike zvijezde više nećemo gledati u dresu reprezentacije?

Španjolska radi veliki remont. Nakon Rusije odlaze tri velikana. Gerard Pique ima 31 godinu i karijeru u Furiji je zaključio sa 102 nastupa. Čarobnjak Andres Iniesta je također otplesao svoje i zaključio priču s 34 godine, gomilom trofeja i s čak 131 utakmicom. Oprostio se jednako sjajni David Silva s 32 godine i 125 utakmica za Španjolsku na kontu.

Kod ostalih reprezentacija, istaknuli smo ove velikane

Mesut Ozil sigurno još ima baruta u nogama jer tek mu je 29 godina. No konstantne kritike na njegove igre, u kojima se često gledalo njegovo tursko podrijetlo, natjerale su ga na oproštaj nakon 92 nastupa i 23 gola.

Javier Mascherano se oprostio od Gaučosa nakon gotovo 150 utakmica. Messijeva odluka još se čeka, a vjerojatno odlazi i Di Maria.

A nakon pet odigranih svjetskih prvenstava na kojima je dva puta pobjeđivao Hrvatsku umirovio se i legendarni meksički sombrero Rafael Marquez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider