Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbuna u argentini

Messi uzeo pauzu: Napustio reprezentaciju Argentine, budućnost pod upitnikom

Lionel Messi je na rubu reprezentativne mirovine.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Argentinska nogometna reprezentacija odigrala je Svjetsko prvenstvo za zaborav. Pored loše igre na terenu, Albiceleste su potresale i priče o kaosu u svlačionici.

Situacija se ne smiruje ni nakon što su slegli dojmovi s ruskog Mundijala. Argentinski TNT Sports otkriva kako je Lionel Messi uzeo (zasad) privremenu pauzu od igranja za nacionalnu vrstu.

U dogovoru s privremenim izbornikom Lionelom Scalonijem odlučio je da neće nastupati za reprezentaciju do kraja godine. To znači da će propustiti dvije prijateljske utakmice u SAD-u i jednu protiv Brazila u Saudijskoj Arabiji.

Messi je, prema pisanju TNT Sportsa, blizu i trajnom povlačenju iz reprezentacije, ali je zbog dobrih odnosa s predsjednikom Saveza Claudiom Tapijom odlučio konačnu odluku staviti na čekanje.

Messi bi konačnu odluku trebao donijeti kada Argentina dobije novog izbornika. Sljedeća velika reprezentativna akcija je Copa America 2019. u Brazilu, a kako sada stvari stoje, vrlo je neizvjesno hoće li Messi predvoditi Gauče na kontinentalnom natjecanju Južne Amerike.

Podsjetimo, Messi je već jednom objavio da napušta reprezentaciju. Bilo je to 2016. nakon Copa Americe i izgubljenog finala protiv Čilea, ali Messi je dva mjeseca kasnije ipak promijenio odluku i stavio se na raspolaganje tadašnjem izborniku Edgardu Bauzi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider