Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"razumijemo situaciju"

Nogometaši NK Osijeka prvi u Hrvatskoj i među prvima u svijetu pristali na smanjenje plaće

Igrači NK Osijeka pristali su na smanjenje plaća kako bi olakšali klubu financijsku situaciju u doba pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači nogometnog kluba Osijek prvi su u Hrvatskoj i jedni od prvih u Europi i svijetu pristali na smanjenje plaće s obzirom na financijske gubitke s kojima se u ovo doba pandemije koronavirusa susreću apsolutno svih sportski klubovi.

Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović je predložio, a igrači se bespogovorno složili oko toga da im plaće budu smanjene dok se situacija ne normalizira.

gol expired Povijesni dogovor europskih velikana: Ovo se nikad nije dogodilo, Barca i Inter na čelu kolone divider

"Morali smo povući taj potez jer želimo odgovorno upravljati klubom. Samo se prilagođavamo razvoju situacije u Hrvatskoj. Ne želimo čekati upute drugih jer smo sami svjesni kako nas vrijeme neizvjesnosti čeka, novac kojim raspolažemo trebamo pametno rasporediti i raspoodijeliti u vrijeme trajanja krize. Tim prijedlogom željeli smo ublažiti probleme u kojima bismo se mogli naći zbog pandemije. Prije svega zbog smanjenog priljeva novca od sponzorskih ugovora, a ako se ovo stanje produži, i zbog izostanka transfer-aktivnosti. Nemamo vremena za čekanje", objasnio je predsjednik Meštrović.

gol expired Ozdravio prvi zaraženi nogometaš u Njemačkoj, ali i poslao ozbiljno upozorenje te opisao kako je počelo divider

Pred igrače i radnu zajednicu NK Osijeka predsjednik je stavio prijedlog za smanjenje plaća, on se sastojao od dva dijela. Prvi je da se svi odreknu 25 posto primanja dok se situacija ne normalizira, a još 25 posto kojih bi se sada odrekli bili bi im isplaćeni u neka bolja vremena, prenosi Glas Slavonije.

"Moram reći, i to mi je posebno drago, kako su se igrači bespogovorno složili s ovim prijedlogom uvažavajući situaciju u kojoj se svi nalazimo. Oni su profesionalci koji su plaćeni za igranje nogometa, a uvjeti za to danas ne postoje, pa je prirodno da im se primanja trebaju smanjiti dok se opet ne stvore uvjeti za normalno treniranje odigravanje utakmica. Prvi smo se u Hrvatskoj odlučili na takve mjere, ali uvjeren sam kako će ubrzo i ostali klubovi slijediti naš put", zaključio je predsjednik Osijeka.

gol expired Olimpijski prvak bori se s koronavirusom: ''Ovo nije šala, a ja sam bio zdrav s jakim plućima'' divider

"Shvaćamo situaciju u kojoj smo se svi našli. Bit će svega u razdoblju koje slijedi, nekima i teže nego nama. Bit će otkaza, ljudi će ostajati bez posla, pa i primanja. Mi smo u povoljnijem položaju kao nogometni profesionalci, ali bez obzira na to tko što mislio i kakve predrasude o nama imao, ni mi nemamo zalihe u novcu da možemo reći da smo se osigurali. Vjerujemo ljudima koji vode klub i svojim ponašanjem želimo pomoći da se nastala situacija što lakše prevlada, a mi nismo izdvojeni iz nje i dijelimo sudbinu sa svima. Najbitnije je da se sve smiri, da pandemija prođe, da oboljelih bude što manje, o onom drugom ne usudim se ni misliti ni govoriti. Drži me, sve nas drži vjera, da će doći opet oni dani kada ćemo razmišljati i govoriti o nogometu", rekao je kapetan Osijeka Škorić.

gol expired Legenda bila usred krize i u Kini i u Italiji: Ljut na Talijane, otkriva kako jedino možemo pobijediti virus divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider