Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kći je imala sreće

Obitelj bizarnih imena: Osama postao hit nakon objave, a brat mu se zove Saddam Hussein

Otac je zasigurno obilježio svoju djecu ovim neobičnim imenima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na nogometnoj sceni pojavio se nogometaš nadasve neobičnog imena - Osama Vinladen.

Radi se u 18-godišnjem Peruancu punog imena Osama Vinladen Jimenez Lopez. Njegovo neobično ime proširilo se internetom kada je potpisao za drugoligaša Union Comerco, a njihova objava postala je viralna.

Vinladen - na španjolskom se V izgovara kao B - postao je vrlo poznat nakon toga, a u intervjuu za radijsku postaju SER Catalunya objasnio je otkud mu to ime.

"Moj brat se zove Saddam Hussein. Otac je htio treće dijete nazvati George Bush, ali rodila se kći. Kada je Osama srušio tornjeve u New Yorku, ime je bilo u vijestima, a ja sam rođen 2002.", pojasnio je.

gol expired VIDEO: Khabib ''uspavao'' Gaethjea pa se psihički slomio i rasplakao te na kraju objavio kraj karijere! divider

U Južnoj Americi vrlo je raširen običaj da se djeci daju imena po poznatim ličnostima. Pamtimo slučaj Brazilca s imenom Roberto Prosinecki da Silva, a ima i puno ekstremnijih primjera.

"Mislim da u Peruu postoji osoba koja se zove Hitler. Isus je spasio svijet, a ima i puno isusa (Jesus) koji rade loše stvari. Tako postoji i Osama koji je ubijao ljude. Mislim da ne treba postojati pravilo za neko ime. Koliko vidim, privlači puno pažnje", kaže mladi Osama, koji je svoje neobično ime prihvatio.

gol expired Sina legende koji je uništio hrvatske snove nisu prepoznali, koristio Google da dokaže identitet divider

"Nema drugih ljudi koji se tako zovu. Na mojem dresu piše Osama. Razmišljao sam o promjeni imena, ali sada sam se pomirio", rekao je.

Usput, i Osama Vinladen već je postao otac, a uporni djed htio je da se sin zove George Bush. Ipak, Osama je odabrao puno klasičnije ime - Santiago.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider