Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Češka zvijezda

Nogometaš koji je igrao protiv Vatrenih na Euru otkrio da je gej: "Više se ne želim skrivati"

Češki nogometni reprezentativac Jakub Jankto igrao je protiv Hrvatske na Euru 2020.

Jakub Jankto (Foto: Afp)

Češki nogometni reprezentativac Jakub Jankto otkrio je da je homoseksualac.

Član praške Sparte objavio je snimku na Twitteru u kojoj je otkrio da želi živjeti slobodan život te da se više ne želi skrivati.

"Kao svi drugi, imam svoje snage, imam svoje slabosti. Imam obitelj, imam prijatelje. Kao svi drugi, želim živjeti u slobodi, bez strahova, bez predrasuda, bez nasilja, ali s ljubavlju", rekao je češki nogometaš pa dodao:

"Ja sam homoseksualac i više se ne želim skrivati", javno je otkrio češki nogometaš koji je igrao protiv hrvatske nogometne reprezentacije na Euru 2020 u škotskom Glasgowu. Utakmica je završila podjelom bodova (1:1), a Jankto je igrao do 75. minute dvoboja.

Upisao 45 nastupa za Češku

Za češku izabranu vrstu upisao je 45 nastupa i četiri pogotka. Njegov sadašnji klub oglasio se na društvenim mrežama i pružio mu podršku.

"Jakub je prije nekog vremena s klubom otvoreno pričao o svojoj seksualnoj orijentaciji. Nema daljnjih komentara, nema pitanja. Imaš našu podršku, živi svoj život, Jakobe. Ništa drugo nije važno", poručili su iz kluba.

U karijeri je nosio dres Udinesea, Ascolija, Sampdorije, a trenutačno se nalazi na posudbi u Sparti iz matičnog Getafea, koji ga je otkupio za 6 milijuna eura.

Jankto je najpoznatiji aktivni europski nogometaš koji je odlučio javno progovoriti o svojoj seksualnoj orijentaciji, a krajem 2021. godine to je učinio Josh Cavallo, australski nogometaš. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider