Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Očekuje se veliki pad

Nogomet više neće biti isti: Ugledni menadžer za Novu TV otkrio što nas čeka

Prazni stadioni, grupni treninzi nogometnih profesionalaca u vlastitim dnevnim boravcima putem videa i videoigre kao njihov jedini doticaj s nogometom ovih dana...

Nogometni svijet stoji nešto više od tri tjedna, a već trpi velike gubitke. Koji bi mogli biti sve veći nastavi li se ovakva situacija do kraja lipnja. Međunarodni centar za sportske studije koncentrirao se na pad vrijednosti igrača. I koristeći svoje algoritme došao do nevjerojatnih izračuna.

Dana 11. ožujka vrijednost igrača svih klubova Liga petica iznosila je 32,7 milijardi eura. Ne bude li nogometa do 30. lipnja, tada bi taj iznos mogao pasti za gotovo trećinu, na 23,4 milijarde eura.

Na gubitku su baš svi. Gledajući u postocima, najveći potencijalni gubitnik je Marseille, čijoj bi momčadi vrijednost pala za 38 posto. Inter bi imao gubitak od 36 posto, a šok bi doživjela i Verona našeg Ivana Jurića. Njegovom igračkom rosteru prijedi pad vrijednosti za nešto više od 34 posto.

Kada su u pitanju apsolutni iznosi, momčad Manchester Cityja mogla bi izgubiti vrijednost u iznosu od nestvarnih 412 milijuna eura. Slijede Barcelona i Liverpool čiji bi rosteri mogli prisilno "pojeftiniti" za 366, odnosno 353 milijuna eura.

"Te brojke jesu otprilike negdje brojke koje mogu biti vrlo lako realne. Sigurno ne mogu biti 100% precizno točne, ali mogu biti blizu nekakve realnosti. Nisu slučajno izračuni tako napravljeni. Svaki mjesec kojim će se ova stanka produljiti će uzrokovati strahovite financijske gubitke u nogometu, kao i u svjetskoj ekonomiji, iz koje i dolazi novac u sport odnosno nogomet", mišljenja je nogometni menadžer Marko Naletilić.

gol expired Klubovi Kramarića i Olma srezali plaće kako ne bi morali otpuštati radnike divider

Jedan od najpoznatijih hrvatskih nogometnih menadžera nije siguran hoće li se doista 30. lipnja ponovno zaigrati...

"Ta tri mjeseca ostavit će posljedice na jedan duži period. Ne kažem nekoliko godina, ali u sljedeće dvije godine sigurno'', rekao je Naletilić.

Kako će točno nakon svega izgledati nogometno tržište zanima mnoge...

"Najbolji i najskuplji igrači bit će to i za dva-tri ili šest mjeseci. Samo neće koštati ovakve cifre, nego bitno manje. Nema tržišta koje može pratiti bivše cijene. Tu će padati vrijednost igrača. Padat će vrijednost tržišta, ja bih to nazvao više vrijednost tržišta", izjavio hrvatski nogometni menadžer.

Naletilić kaže kako će se smanjiti i broj samih transfera, a moglo bi biti i nekih novina...

"Puno klubova će se mučiti sa zadržavanjem postojećih igrača pod ugovorima, odnosno da ih mogu regularno isplaćivati. Tržište će u principu funkcionirati kao i dosad, ali će se manje trošiti... Bit će manje prelazaka, bit će dosta posudbi, bit će možda i nekih razmjena igrača..."

Ukratko, bit će to nogometna tržnica skromnije ponude i potražnje nego što smo navikli.

gol expired La Liga među prvima pokazala veličinu u borbi protiv koronavirusa: Potez u koji bi se svi trebali ugledati divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider