Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Restart sezone

Nogomet u Hrvatskoj vraća se u život: Uvedena su nova pravila, evo popisa

Hrvatska nogometna sezona nastavlja se sljedećeg vikenda polufinalima Kupa

Nogomet se polako vraća u život, ali ni najvažnija sporedna stvar na svijetu ne može zaobići neka nova pravila ili kako to svi popularno nazivamo "novo normalno".

To "novo normalno" nogometu donosi jednu ogromnu promjenu, a to je svakako odigravanje utakmica bez gledatelja.~

E, sad, netko ironičan rekao bi da to za hrvatski nogomet i nije nekakav veliki problem. Ali utakmice Prve HNL ove sezone uživo je pratilo 3526 gledatelja, a sada će ih biti - nula.

gol expired Leipzig pregazio Mainz: Hat-trick Time Wernera, Olmo u prvom sastavu divider

Prema propozicijama, u odigravanju jedne nogometne utakmice moći će sudjelovati maksimalno 161 osoba i to na sljedeći način:

Momčadi će uz teren moći imati najviše do 18 igrača, a na tribine će moći samo petorica. Reduciran je i broj sakupljača lopti, maksimalno do 6, baš kao i kamermana kojih će moći biti najviše 4. Smanjen je broj i redara, ali i ljudi koji će utakmice pratiti u svojstvu delegacije HNS-a, na 10 maksimalno.

gol expired Jordanova noćna mora: Čovjek zbog kojeg tiranin Bullsa nije spavao godinama divider

Zbog velikog broja utakmica u kratkom roku, treneri će sada imati pravo na 5 zamjena. Ali ih moraju odraditi u 3 intervala. Npr. ako prilikom prve i druge izmjene zamjene po jednog igrača, da bi iskoristili svih 5 izmjena, u trećem će intervalu morati promijeniti trojicu igrača.

Nove propozicije zabranjuju uobičajen izlazak momčadi u dvije vrste kako smo i naviknuli, a zabranjeno je i pozdravljanje uoči početka dvoboja. Igrači, jasno, mogu zaboraviti i na zajedničke proslave pogodaka.

gol expired Hajdukovci zaigrali međusobno: Pogledajte golove, slavili su Crveno-plavi divider

U takvim novim uvjetima s puno pravila hrvatska nogometna sezona nastavlja se sljedećeg vikenda, polufinalima Kupa. Prvo će u subotu snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva, a dan poslije Rijeka i Osijek.

Dok je restart HNL-a planiran za 5. lipnja i to dvobojem na Poljudu između Hajduka i zaprešićkog Intera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider