Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
posljednja faza

Uoči nastavka sezone njemački klubovi poslani u karantene: Bayern u hotelu, Padeborn u toplicama

Njemački klubovi ušli su u posljednju fazu priprema za nastavak sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni klubovi započeli su u ponedjeljak tjedan dana karantene uoči nastavka prvenstva u subotu. Njemačka nogometna liga (DFL) prošli je tjedan odlučila nastaviti prvenstvo prve i druge lige od 16. svibnja nakon dvomjesečnog prekida koji je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Momčadi su sada u obveznoj sedmodnevnoj karanteni nakon što su svi testirani na koronavirus, a sve kako bi se smanjio rizik zaraze prije nego što počnu igrati utakmice prvenstva pred praznim tribinama.

gol expired Barca dovodi "bosanskog zmaja" i ucjenjuje Rakitića: Sudbinski razgovor s izbornikom! Ivan želi Modrićev status divider

Nekoliko klubova, među kojima su minhenski Bayern, Borussia Dortmund i VfL Wolfsburg, izabralo je hotele u svojim gradovima kako bi smanjili vrijeme potrebno na putovanja igrača do lokacija gdje se održavaju treninzi i do zračnih luka.

Drugi klubovi poput Schalkea i Borussia Moenchengladbach koriste hotele kod svojih stadiona.

Bayer Leverkusen i Union Berlin preselili su se u izoliranije hotele izvan gradova, kao i Paderborn, čiji će igrači provesti tjedan dana u obližnjim toplicama.

gol expired Jordan ismijao jednog od najboljih obrambenih igrača svih vremena, koji tvrdi da ga je uspio usporiti u finalu divider

Igrači, treneri i ostali članovi stožera nosili su maske dok su odlazili u hotele, gdje će se u restoranima poštivati socijalna distanca i gdje će nogometaši biti smješteni po jedan u sobama kako bi se smanjio nepotrebni kontakt s drugim osobama.

Planovi za nastavak prvenstva doživjeli su udarac u subotu kada je cijela momčad drugoligaša Dynama iz Dresdena stavljena u dvotjednu karantenu nakon što je utvrđeno da su dva igrača zaražena koronavirusom.

"Očekivali smo da nastavak sezone neće biti bez problema. Ova testiranja i rezultat također su znak koliko smo transparentni", izjavio je izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke.

Njemačka nogometna liga, koja želi završiti sezonu do 30. lipnja, sastavila je detaljna pravila za treninge i utakmice.

gol expired Razbijeni Ferguson javio se iz bolnice videom nakon najtežeg poraza u karijeri divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider