Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra sjajnu sezonu

Legenda otkrila nepoznate detalje o Haliloviću: "Nazvao me i pitao mogu li mu pomoći"

Alen Halilović ovog je ljeta ponovno stigao u nizozemski nogomet.

Alen Halilović (Foto: Niksa Stipanicev/Cropix)

Nakon dugo vremena Alen Halilović pokazuje zašto su ga svojedobno prozvali jednim od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Nakon propale epizode u Rijeci, ovog je ljeta potpisao za Fortunu Sittard i povezao nekoliko dobrih utakmica.

Posebno je impresivan bio u pobjedi protiv Volendama, kada je zabio i namjestio asistenciju te zaradio ocjenu 9,9. Nizozemci ga ne prestaju hvaliti, ali u tome ipak prednjači legendarni nogometaš Rafael van der Vaart.

Upravo je on preporučio Halilovića nekolicini nizozemskih klubova.

"Halilović me nazvao jer sam trenirao njegova brata u Esbjergu. Nazvao me i rekao mi da se želi vratiti u Nizozemsku, pitao me mogu li mu pomoći da oživi karijeru. Sve sam zvao - Volendam, Vitesse", kazao je Van der Vaart pa otkrio je li među njima bio i Sven Mislintat, sportski direktor koji je ekspresno dobio otkaz nakon prekinutog derbija Ajaxa i Feyenoorda.

Navijači Ajaxa Ajax želi umiriti bijesne navijače: Nakon velikih nereda potjerali direktora koji je doveo Hrvate divider

"Pa da sam trenutno u Ajaxu, odmah bih ga doveo. Iskreno to mislim. Pokušao sam mu pomoći da dobije novi angažman", prenosi Voetbalzone.

Nizozemska legenda tvrdi da je Halilović imao na stolu ponudu iz NAC Brede, ali nije htio igrati u drugoj ligi.

"Svi ostali klubovi su igrali ne. Excelsior ga je dočekao, trenirao je s njima dva dana. To je super prošlo, htjeli su ga, ali onda je Fortuna došla. Tako sam sretan zbog njega", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider