Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To će sve gorjeti

Nizozemcima narasla krila nakon uvjerljive pobjede: Čekaju ih Turci u Berlinu!

Nizozemska je pregazila Rumunjsku pa je atmosfera u njihovom taboru poraslo raspoloženje.

Ronald Koeman i Nathan Ake (Foto: Afp)

Svoju uvjerljivo najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Nizozemske je odigrala u osmini finala protiv Rumunjske.

Raspoloženi Nizozemci su s 3:0 eliminirali Rumunje i automatski je porastao optimizam u njihovim redovima.

"Ponekad je teško objasniti zašto igraš loše i zašto si dosegao visoku razinu. Danas je početak bio težak, ali smo na kraju pronašli svoju igru ​​i zadali im probleme. Možda je jedna kritična točka bila to što je trebalo predugo da postignemo drugi gol. Napravili smo velike probleme Rumunjskoj s našim napadom. Konačan rezultat uvijek je najvažniji. No, mi smo Nizozemci i moramo igrati dobro. Cijeli današnji nastup bio je izvanredan. To je ono što nam treba da bismo imali šansu u nastavku ovog turnira. Ako nam učinak padne, nećemo doći do finala", upozorio je izbornik Ronald Koeman.

Nizozemski strijelac prvog i asistent za drugi pogodak Cody Gakpo poručio je:

"Ovo je bio odgovor koji smo imali na našu posljednju izvedbu - dobra igra, dobri golovi, igrali smo dobar nogomet. Naravno da smo mogli bolje, ali dobra igra nakon posljednje utakmice. Dobar korak prema sljedećem izazovu. Osjećali smo da imamo kontrolu, iako su bili opasan protivnik."

Kapetan reprezentacije Virgil van Dijk naglasio je koliko je poraslo samopouzdanje.

"Vrlo sam ponosan, siguran, a također i zadovoljan. Bili smo defenzivno dobri i čvrsti, nismo puno toga dopustili. Mogli smo zabiti puno više. Nakon turbulentnog tjedna, u kojem se puno govorilo, morali smo nešto pokazati i to smo učinili. Znali smo da mora biti puno bolje nakon prošle utakmice i svi su morali preuzeti odgovornost, a danas su svi pokazali želju da to učine. Ulazili su u duele, osvajali druge lopte i stvarali prilike. Dobra igra daje nam samopouzdanje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider