Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europa će brzo za trio

Zahuktava se prijelazni rok u HNL-u: Osijek zasad najveći dobitnik, Dinamo najviše miruje

Još tri tjedna ostala su do prvih europskih utakmica naših klubova Rijeke, Hajduka i Osijeka. Nešto više vremena ima prvak Dinamo, koji s kvalifikacijama kreće mjesec kasnije. Utrka za pojačanjima u punom je jeku, a do sada se najefikasniji pokazao Osijek.

Od velikih očekivanja u Osijeku od dolaska novog sportskog direktora Josea Bota, preko propucavanja automobila i osjećaja neizvjesnosti oko cijelog projekta, do aktualnog trenutka, u kojemu je Boto pokazao veliku učinkovitost.

Osijek je do sada ovoga ljeta potpisao čak sedam novih igrača. Raspoređeni na terenu, izgledaju ovako:

Na vrata je stigao sjajni mladi Nikola Čavlina. Na stoperske pozicije: Portugalac Duarte i Jelenić iz Varaždina. U sredinu mladići: Soldo iz Dinama i Portugalac Lima. Pa na desno krilo Nizozemac Kewal, i u špicu Švicarac Kemal Ademi.

Jose Boto pokazao veliku agilnost

"Jedan od naših ciljeva, a trener Federico govorio je o tome kao identitetu, je atraktivan ofenzivan nogomet, u kojem svatko može postići gol, a ne da jedan igrač postiže sve golove."

Osijek je do sada glavna priča prijelaznog roka u HNL-u! Istina, ta brojna pojačanja za sada ništa ne jamče. Ali Jose Boto pokazao je veliku agilnost, i osječki navijači očekuju mnogo.

S druge strane, velika imena najavljuju dva naša najveća kluba. Dinamo Marka Pjacu iz Rijeke, što bi uskoro trebalo postati i službeno.

Hajduk na radar stavio Rakitića i Džeku

A hajdučki kuloari već danima bruje o Ivanu Rakitiću i Edinu Džeki! Pa ipak, možda i važniji od dolazaka su neki - ostanci. U prvom redu mislimo na Ivana Perišića i Marka Livaju.

I Hajduk i Rijeka u europske kvalifikacije kreću kao i Osijek, za tri tjedna. Riječani su ostali bez kapetana Nediljka Labrovića, a doveli su bivšeg vratara Hajduka, Josipa Posavca.

Dinamu se najmanje žuri! U europske kvalifikacije kreće tek krajem kolovoza. Ali i njihovi navijači s nestrpljenjem iščekuju što će donijeti ovaj prijelazni rok.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider