Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro će prelomiti

Turci otkrili koliku plaću Hajduk nudi Džeki: Bio bi najplaćeniji igrač u HNL-u!

Edin Džeko velika je želja Hajduka, o njegovom mogućem dolasku na Poljud iz dana u dan se pojavljuju nove informacije.

Andreas Ntoi i Edin Džeko (Foto: Afp)

Novi dan, nove vijesti oko Edina Džeke i njegova mogućeg transfera u Hajduk.

Kapetana reprezentacije Bosne i Hercegovine sportski direktor Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso vide kao idealno rješenje za vrh napada, s obzirom da su obojica najavili da će Marko Livaja ubuduće igrati na poziciji desetke pa Hajduku treba pravi centarfor.

Premda Džeko ima 38 godina, on je i dalje u sjajnoj formi (prošle sezone 25 golova i 10 asistencija za Fenerbahče), a nije nimalo nevažno ni to što u dosadašnjoj karijeri nije bio sklon ozljedama.

Ne treba posebno napominjati koliko bi dobro došao Hajduku. Turski mediji proteklih dana su pisali da je od Fenerbahčea i njihovog novog trenera Josea Mourinha dobio dozvolu za odlazak, oni mu neće praviti probleme bez obzira što ima još jednu godinu ugovora.

Džeko bira između Hajduka, Fenera i Arabije

Spreman je Fenerbahče prepustiti Džeku, a konačnu odluku donijet će sam igrač u dogovoru s obitelji.

Dok se čeka da Džeko prelomi hoće li iduće sezone igrati za Hajduk, ostati u Fenerbahčeu ili možda prihvatiti lukrativnu ponudu iz Saudijske Arabije, turski novinar Yabiz Sabuncuoglu rekao je ponešto više o detaljima mogućeg dogovora sa Splićanima.

Sabuncuoglu je u Turskoj poznat kao čovjek koji je dobro upućen u zbivanja u Fenerbahčeu. Tijekom gostovanja u emisiji Insider rekao je da bi do sretnog raspleta za pristaše Hajduka ipak moglo proći još nešto vremena.

"Oni klubovi koji ga žele, moraju se makar približiti iznosu Džekine godišnje plaće u Feneru", rekao je Sabuncuoglu.

Splićani mu nude oko dva milijuna eura po sezoni

Inače, Džeko godišnje u Fenerbahčeu zarađuje 4.200.000 eura odnosno 350.000 eura mjesečno.

"Hajduk se toj brojci ne može približiti, njihova službena ponuda iznosi polovicu od tog iznosa", otkrio je Sabuncuoglu.

Ukoliko je to točno, Džeko bi s godišnjom plaćom od oko dva milijuna eura bio najplaćeniji nogometaš u HNL-u. Zarađivao bi više od Marka Livaje, Brune Petkovića, Marka Pjace, Filipa Uremovića i mnogih drugih zvijezda iz naše lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider