Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Balkan express

Nitko nije ovako poharao ove prostore: Pamte ih Dinamo i Zrinjski, ali u Srbiji su postali neprijatelj broj 1

Moldavski Šerif izbacio je Partizan u play-offu nokaut-faze Europske lige.

Igrači Šerifa (Foto: Afp)

U sinoćnjem uzvratu play-offa nokaut-faze Konferencijske beogradski Partizan doživio je nokaut na domaćem terenu od moldavskog Šerifa.

Nakon što su Crno-beli u prvoj utakmici slavili u Moldaviji s 1:0 i sinoć na svom stadionu vrlo rano poveli, činilo se da neće imati problema glede prolaska među 16 najboljih u ovom natjecanju.

Partizan imao ukupnih 2:0, Šerif prošao dalje

No Šerifova legija stranaca po tko zna koji put pokazala je da je ne treba otpisivati. Sredinom prvog dijela su izjednačili, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena uspjeli doći do preokreta, a odmah na početku nastavka postigli su i treći pogodak. Partizan se nakon toga nije uspio vratiti, pokušavao je cijelo drugo poluvrijeme doći do gola koji bi ih odveo u produžetke, ali Šerif se uspješno obranio i zasluženo prošao dalje.

Time je najbolji moldavski klub produžio svoj niz izbacivanja klubova s ovih prostora.

Nama je svakako najpamtljiviji slučaj otprije godinu i pol kada su u play-offu Lige prvaka izbacili zagrebački Dinamo odradivši sav posao već u prvoj utakmici u Moldaviji, gdje su s 3:0 sredili Modre, a zatim na Maksimiru odigrali 0:0 i izborili grupnu fazu elitnog klupskog natjecanja.

Sad već cijelo desetljeće traje to Šerifovo izbacivanje Balkanaca. U ljeto 2013. u play-offu Europske lige izbacili su Vojvodinu iz Novog Sada, godinu dana kasnije i crnogorsku Sutjesku Nikšić. Zatim je red došao na Albance (2017. je Šerif izbacio Kukesi, 2019. Partizani, 2021. Teuta).

U razmaku od dva tjedna izbacili Zvezdu pa Dinamo

To ljeto 2021. baš su poharali Balkance - nakon Teute u prvom pretkolu Lige prvaka, u trećem pretkolu izbacili su Crvenu zvezdu, a zatim u play-offu u već spomenutom srazu i Dinamo.

Prošle su im godine prve dvije prepreke u kvalifikacijama Lige prvaka bili prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski Mostar te prvak Slovenije Maribor. Oba su uspješno preskočili, te u konačnici završili u grupnoj fazi Europske lige gdje su bili treći, iza Real Sociedada i Manchester Uniteda, a ispred ciparske Omonije. To treće mjesto odvelo ih je u play-off nokaut-faze Konferencijske lige, u kojem su sada izbacili Partizan.

Time su kompletirali hat-trick srpskih skalpova jer su sva tri njihova najveća kluba uspjeli izbaciti u europskim okršajima.

U ždrijebu osmine finala više nema balkanskih klubova, a vidjet ćemo koga će Šerif danas izvući i hoće li početkom ožujka biti spreman za novi veliki rezultat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider