Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Španjolci su slični nama''

Bivši trener otkrio što se događa s Olmom: Bjelica mu je savjetovao da ne ide u Njemačku

Donedavno najboljem nogometašu Dinama, Daniju Olmu, zasad ne ide baš sve po planu u Leipzigu. Istina, još je na početku, ali tendencija je da je sve više na klupi umjesto na terenu. Evo što o tome kaže njegov bivši trener iz Dinama.

Dani Olmo u Leipzigu (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Dani Olmo nogometaš koji ima kapacitet biti nositelj igre Leipziga, ovaj bivši dinamovac u tom bogatom njemačkom klubu zasad minute dobiva na kapaljku. A kada je krajem siječnja napuštao Zagreb nije skrivao sreću izborom nove destinacije.

''Zadovoljan sam, to je bila moja odluka od prvoga dana, Ponosan sam i sretan što idem tamo'', govorio je tada.

I otišao je, u transferu koji Dinamu jamči najmanje 18,5 milijuna eura. Od 1. veljače, kada je Olmo u susretu protiv Borussije Mönchengladbach debitirao za novu momčad, odigrao je svega 189 ligaških minuta. Ukupno ga je trener Julian Nagelsmann koristio u pet utakmica, četiri u Bundesligi i jednoj u Kupu.

Dobro počeo, zabio gol, a onda...

U njoj je i zabio gol protiv Eintrachta, ali Leipzig je ispao. Iako je igrao za Dinamo u grupnoj fazi Lige prvaka, smije među elitom nastupati i za Leipzig, ali u osmini finala protiv Tottenhama nije dobio ni minute.

gol expired Bayern slavio u golijadi: Perišić u prvih 11, stoper Eintrachta zabio dva gola i autogol divider

Ništa se nije promijenilo ni kada je njemačko prvenstvo nastavljeno poslije koronakrize. U remiju protiv Freiburga Olmo je bio zacementiran na klupi. Nino Bule, donedavni pomoćnik Nenada Bjelice u Dinamu tri je godine vodio Španjolca.

''Sigurno mu nije svejedno igra li ili ne jer Dani je takav karakter koji voli pobjede, koji voli na treningu pobjeđivati i biti prisutan'', rekao je Bule. Bule se često čuje s Olmom i zna da mu nije lako.

Dani Olmo u Leipzigu Dani Olmo u Leipzigu (Foto: DNEVNIK.hr)

''Jača je konkurencija. Sama njegova prilagodba od šest do sedam mjeseci je nešto očekivano.''

Prije odlaska u Leipzig, Olmo je priznao da ga je trener Nagelsmann želio u momčadi.

Je li nedjelja dan Olmova povratka?

''To je za mene bilo najbitnije. da me trener i klub vole'', rekao je tada Olmo.

''Ja vjerujem u njega i mislim da u ovom trenutku možda njegov sadašnji trener nije ni svjestan koje on kvalitete ima'', smatra Bule, koji je otkrio da je Nenad Bjelica Olmu prije odlaska sugerirao da ode u Italiju.

gol expired Tek mu je 27, a najbolji dani odavno su prošli: Njemačkoj donio svjetsko zlato, a sada ostaje bez kluba divider

''Španjolci su vrlo slični nama. Po mom nekom mišljenju njemu je bilo puno lakše prilagoditi se našem mentalitetu i načinu života nego što je sada slučaj pri odlasku u Njemačku.''

Leipzig sutra gostuje kod Mainza kojeg su u prvom dijelu sezone pobijedili s čak 8:0.

''Način na koji su igrači trenirali posljednjih nekoliko tjedana, kada nije bilo lako, rezultirao je napretkom na terenu, ali i na našim karakterima'', rekao je Nagelsmann.

Možda je baš nedjeljna utakmica novi pravi bundesligaški početak bivše Dinamove zvijezde.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider