Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kratka suradnja

Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka!

Hajduk je smijenio Nikolu Kalinića s funkcije sportskog direktora.

Nikola Kalinić (Foto: Vojko Basic)

Nikola Kalinić više nije sportski direktor Hajduka nakon što je klub odlučio raskinuti suradnju s njim. Funkciju prvog čovjeka struke preuzeo je krajem svibnja ove godine naslijedivši Mindaugasa Nikoličiusa.

"S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za Klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku.

Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je kao i svima u Klubu u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi momčad imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu.

Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedećeg tjedna predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju Kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk", kazao je predsjednik Ivan Bilić za službenu stranicu splitskog kluba.

Kalinić je službeno predstavljen kao sportski direktor Hajduka krajem svibnja, a na važnoj funkciji zadržao se tek nešto više od 100 dana. Prvi Kalinićev potez bilo je dovođenje trenera, odlučio se za veliko ime, a na Poljud je sletjela talijanska legenda Gennaro Gattuso i njegov stručni stožer.

U ljetnom mercatu doveo je tek dvojicu igrača, Abdouliea Sanyanga Bambu i Ivana Rakitića, dok je na posudbu stigao Stipe Biuk. Uspio je prodati Emira Sahitija u HSV, dok se toliko očekivani transfer Rokasa Pukštasa, kojim bi se zakrpala rupa u blagajni, nije ostvario.

Ivan Rakitić Rakitić otkrio tko je bio presudan u njegovu dolasku u Hajduk: "Završni poticaj došao je od..." divider

Meredith i Johnny Gaudreau Potresna objava supruge za NHL zvijezdu čija je smrt šokirala SAD: Mnogi su zaplakali divider

Reprezentacija Australije Novi kiks reprezentacije koja je stalni sudionik svjetskih prvenstava: Je li moguće da će iduće propustiti?! divider

Derbi Dinamo - Hajduk završit će:

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook