Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve ovisi o morati

Kalinić napušta Atletico i već u siječnju odlazi u redove najstarijeg španjolskog kluba?

Nikola Kalinić mogao bi promijeniti sredinu već ovoga siječnja iako je ljetos stigao u Atletico Madrid.

Nikola Kalinić slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski napadač Nikola Kalinić mogao bi već nakon pola sezone napustiti redove Atletico Madrida. Njegovo novo odredište mogla bi biti Sevilla, najstariji nogometni klub u Španjolskoj (osnovan kao nogometni klub, a ne sportsko društvo), a sve kako bi se oslobodio financijski prostor u Atleticu za dovođenje Alvara Morate.

Kako prenose španjolski mediji, Sevilla nije zaključila svoj zimski prijelazni, a posljednje je ime na popisu za dovođenje hrvatski napadač Nikola Kalinić. Sevilla je prepoznala situaciju u Atleticu i to vidjela kao jako dobru priliku da dovede kao napadača dovede našega nogometaša.

Atletico intenzivno radi na tome da u siječnju dovede Alvara Moratu, napadača Chelseaja koji se ne snalazi najbolje u engleskoj Premierligi. Da bi se to dogodilo, gledano s financijske strane, Atletico se mora riješiti barem jednog igrača, a vjerojatno i dvojice. Drugi bi bio Gelson.

Trener Seville Pablo Machin voli imati po jednu adekvatnu zamjenu za svaku poziciju u momčadi, a jedino mu u napadu fali jedan čovjek. Trenutno raspolaže sa Silvom, Ben Yedderom i Nolitom. U siječnju je doveden Munir El Haddadi, koji je ipak više krilni napadač, a ne prava špica.

Kalinić se nije snašao u Atletico Madridu u prvih pola godine, te je u sveukupno 17 nastupa upisao tri pogotka i jednu asistenciju. Kalinić je u Atletico stigao ljetos, nakon što je imao "epizodu" u hrvatskoj reprezentaciji, koju je u konačnici napustio zbog nesuglasica i svađe s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider