Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"igrači zaslužuju nobela"

Niko Kovač žestoko odgovorio kritičarima: "Zar ćete sve što smo napravili baciti u vjetar?"

Niko Kovač odgovorio je kritičarima koji se okomili na njega nakon teškog poraza od Bayera, ali i nakon odluke u završnici sezone da napušta klubu Eintrachta i odlazi u Bayern.

Kovač pomaže svom i igraču Schalkea da se pridigne (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sjajnim golom Luke Jovića frankfurtski Eintracht, koji s trenerske klupe vodi Niko Kovač, izborio je drugu sezonu zaredom finale njemačkog DFB Pokala. Eintracht je u polufinalu iznenadio Schalke u gostima i slavio s minimalnih 1:0, a u finalu će 19. svibnja igrati protiv minhenskog Bayerna, koji je dan ranije bio bolji od Bayer Leverkusena s čak 6:2.

Kovač je u razgovoru s novinarima nakon utakmice bio vrlo dobro raspoložen, ali i vrlo ljutit nakon svih napisa, kritika i komentara poslije nekoliko slabijih rezultata u posljednjih nekoliko tjedana, te vijesti da od ljeta preuzima minhenski Bayern.

"Pogledamo li unatrag posljednje dvije godine, ova momčad i svi treneri u klubu zaslužuju jedini i isključivo veliki pljesak", poručio je Kovač, kojeg su mnogi kritizirali nakon prvenstvenog poraza od Bayera (4:1) u prvenstvu prošlog vikenda, ali i iznenadnog dogovora s Bayernom o preuzimanju klupe od Juppa Heynckesa na kraju sezone.

"Ne možete zbog događaja u posljednjih 10-ak dana uzeti sve što smo napravili u posljednje dvije godine i bacit to u vjetar. Zar nismo ništa napravili? Dvije godine zaredom smo u finalu Kupa i to je senzacionalno", rekao je Kovač okupljenim novinarima i zaključio.

"Sve ovo što se događalo me ni najmanje ne iznenađuje. Tako je to u današnjem svijetu i to je žalosno. Moji igrači zaslužuju Nobelovu nagradu. Možda dodjeljuju neku za izvanredna sportska postignuća", našalio se Kovač za kraj.

Četiri kola prije kraja prvenstva Eintracht je sedmi sastav prvenstvene ljestvice s 46 bodova na svom kontu. No od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka iduće godine, dijeli ga samo pet bodova, dok je od mjesta u Europa ligi udaljen jedan jedini bod.

Eintracht u posljednja četiri kola očekuju dva teška gostovanja kod Bayerna i Schalkea, te dva domaća susreta protiv Herthe i HSV-a. Posljednju utakmicu na klupi Eintrachta Kovač će voditi protiv momčadi koje nadolazeće ljeto preuzima - Bayerna!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider