Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek treći izbor

Niko Kovač nije bio prva opcija Bayerna: Evo kako se sve dogodilo i tko ih je odbio zbog PSG-a

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač nije bio prvi izbor Bayern Münchena, izjavio je predsjednik tog kluba Uli Hoeness.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi čovjek Bayerna Uli Hoeness otkrio je kako je klub angažirao Niku Kovača tek nakon što je Thomas Tuchel odbio tu poziciju, a Jupp Heynckes potvrdio kako nema namjeru produljiti svoj ugovor.

Bivši trener Eintrachta i hrvatske reprezentacije zamijenit će Heynckesa iduće sezone nakon što je Bayern u petak najavio potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

Tuchel je bio jedan od glavnih favorita za preuzimanje kormila nakon Heynckesa, koji je zamijenio Carla Ancelottija u listopadu, ali je sve već dogovorio s jednim drugim neimenovanim klubom, navodno francuskim divom PSG-om.

Govoreći o Bayernovoj potrazi za trenerom, nakon subotnje utakmice protiv Borussije Mönchengladbach, Hoeness je pred novinarima rekao:

''To je bila jedna očajnička potraga. Oboje, i Hasan Salihamidžić i ja, pokušali smo jako dugo vremena uvjeriti Juppa u ostanak. Kad smo konačno shvatili da od dogovora neće biti ništa, razgovarali smo s trenerom koji je bio slobodan, Thomasom Tuchelom. Ali, rekao nam je da je već odlučio i da ima usmeni dogovor.''

''Onda smo se nakon par dana ponovno sastali i zaključili da je naš zajednički kandidat Niko Kovač. I tako se to dogodilo. Razmišljali smo kako je najbolje obavijestiti ljude iz Frankfurta i odlučili smo djelovati što je prije moguće, dok je Hasan raspravio o tome s Nikom'', zaključio je predsjednik Bayerna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider