Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Specijalist za Kup

Tek drugi poraz u trenerskoj karijeri: Nevjerojatne brojke Nike Kovača u Kup natjecanjima

Niko Kovač nije uspio svladati PSG u finalu francuskog Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svojoj trenerskoj karijeri Niko Kovač upisao je samo dva poraza u 26 kup utakmica. Drugi poraz dogodio se, poput prvog, u finalu Kupa protiv najbolje momčadi u državi. 

Jučer je to bio bogati PSG koji je nastupio u skoro najjačem sastavu, nedostajao je Neymar, dok je prvi put to bio minhenski Bayern.

Nakon utakmice hrvatski trener bio je ponosan na uspjeh svoje momčade koja je došla do finala francuskog Kupa, ali je dodao kako ovo nije bila njihova najbolja utakmica.

gol expired Oprostio se od navijača Tottenhama: Može li netko poremetiti Kaneov i Guardiolin plan? divider

"Ovo sigurno nije bilo najbolje finale koje sam gledao u životu. Igrali smo bolje nakon primljenog pogotka, ali mislim da na ovaj poraz možemo gledati kao dio odrastanja. Kada sam izgubio prvo finale Kupa u Njemačkoj, rekao sam da se sljedeće godine želim vratiti i osvojiti ga. To sada želim ponoviti s Monacom", rekao je.

"Mbappe je odigrao savršenu utakmicu"

Prije utakmice Kovač je rekao da najveća prijetnja dolazi od Kyliana Mbappea koji je odigrao savršenu utakmicu u dresu Parižana. Upisao je asistenciju kod prvog pogotka, a potom pogodio gredu i zabio za konačnih 2:0.

"Kao što sam rekao prije utakmice, Mbappe je za mene najbolji igrač na svijetu. Kod prvog pogotka je iskoristio našu pogrešku na našoj polovici terena, a onda je pogodio gredu i ubrzo nakon toga zabio prekrasan pogodak za konačnih 2:0", rekao je hrvatski trener i dodao.

"Odigrao je izvrsnu utakmicu protiv nas. Nije čudno da ga toliko klubova želi u svojim redovima", kazao je.

Kovač hvata Ligu prvaka u posljednjem kolu

Nakon utakmice Kovač je pohvalio svoje igrače.

"Rekao sam im da mogu biti ponosni na sve što su ostvarili. U nogometu možes promašiti jedanaesterac, samo ako si ga zaradio, dok u finalu možes izgubiti, samo ako si došao do finala", rekao je hrvatski trener i dodao kako još uvijek mogu završiti ovu sezonu na pravi način.

"Naravno da imamo razloga biti nezadovoljni, ali od petka moramo misliti na sljedeću utakmicu. Moramo se fokusirati na sljedeću utakmicu, još uvijek možemo završiti ovu sezonu na fantastičan način", kazao je.

U posljednjoj utakmici ove sezone Monaco odlazi u goste Lensu gdje ga očekuje teška borba za plasman u Ligu prvaka. Četvrti Lyon zaostaje tek jedan bod, tako da momčad hrvatskog trenera nikako ne smije kiksati.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider