Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Držimo fige!

Veliki preokret u slučaju Vušković: Nijemci pišu da bi Mario mogao biti oslobođen!

Mario Vušković suspendiran je na dvije godine zbog uzimanja dopinga.

Mario Vušković (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski U-21 reprezentativac i nogometaš njemačkog HSV-a Mario Vušković u prvoj reakciji na izrečenu dvogodišnju suspenziju zbog dopinga najavio je da će se boriti do kraja kako bi dokazao da je nevin.

Cijeli taj slučaj obavijen je velom tajni i obilježen mnogim kontroverzama, počevši s onime da liječnik koji mu je uzimao uzorak na prvom testiranju nije taj uzorak odmah odnio u laboratorij, nego prvo kod sebe doma.

Zatim treba reći da se ta zabranjena supstanca eritropoetin u organizam može unijeti isključivo intravenozno, a skeniranje kože koje je Vušković napravio pokazalo je da na njegovu tijelu nije bilo nikakvih uboda. Prošao je Mario i elitno poligrafsko testiranje odrađeno u Londonu, ali Njemačkom nogometnom savezu to sve nije bilo dovoljno da ga oslobodi. Oni su se vodili mišlju da je na dva različita testiranje u njegovom organizmu pronađen eritropoetin i izrekli su mu zabranu bavljenja nogometom u trajanju od dvije godine.

Vušković se nogometu, ako ova suspenzija ostane na snazi, može vratiti u studenom 2024., taman uoči svog 23. rođendana.

Ako su sto posto sigurni da je kriv, zašto ga nisu teže kaznili?

Međutim, iz Njemačke stižu dobri signali da bi to moglo biti i znatno ranije, odnosno da bi Vušković mogao biti - oslobođen.

Tamošnji Abendblatt piše da su velike šanse da bi žalba, koju će zajednički sastaviti Vuškovićevi i odvjetnici HSV-a, mogla uspjeti. Kao glavni argument za svoju tezu navode jedan neobičan detalj.

Riječ je o samoj duljini suspenzije jer nikog se ne kažnjava na rok od dvije godine. Pravila Njemačkog nogometnog saveza su takva da ako se nekome dokaže uzimanje dopinga, automatski slijedi kazna od četiri godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider