Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobra vijest za Dalića

Nigerija ostala bez pobjede, ali i važne karike: Ozlijedio se Kalinićev suigrač!

Hrvatska i Nigerija odmjerit će snage 16. lipnja u Kalinjingradu u sklopu prvog kola skupine D Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Nigerije, koja je prvi suparnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, u ponedjeljak je pred svojim navijačima u Port Harcourtu u prijateljskoj utakmici protiv DR Konga odigrala 1:1.

Hrvatska i Nigerija sastat će se 16. lipnja u Kalinjingradu u sklopu prvog kola skupine C, a preostalih manje od 20 dana do tog dvoboja izbornici će iskoristiti za uigravanje momčadi na treninzima, ali i u prijateljskim dvobojima pa tako na Anfieldu u nedjelju igraju Hrvatska - Brazil.

Što se ove nigerijske utakmice tiče, loša vijest ih je zadesila i prije nego li je lopta krenula s centra. Naime, na treningu se ozlijedio Simon Moses, jako dobro krilo iz Genta, suigrač našeg Lovre Kalinića. Prvi pregled je pokazao da Moses mora pauzirati između tri i četiri tjedna te je otpao za smotru u Rusiji. Moses je imao jako dobru sezonu u Belgiji i trebao je biti džoker s klupe za Nigeriju, ali ništa od toga...

Nigerijci su inače poveli u 15. minuti, strijelac je bio branič William Troost-Ekong. No, 78. minuti je kongoanski napadač Malango Ngita iz penala zabio za konačnih 1:1.

Nastupili u 4-3-3

Za Nigeriju, koja je igrala u sustavu 4-3-3, na vratima je bio 19-godišnji Francis Uzoho, golman druge momčadi Deportiva iz La Corune. Na pozicijama bočnih braniča susret su počeli William Troost-Ekong (Bursaspor) i Leon Balogun (Brighton & Hove Albion), dok su Elderson (Cercle Brugge) i Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag) bili stoperi.

U veznom redu startali su Etebo (Las Palmas), Ogenyi Onazi (Trabzonspor) te iskusni John Obi Mikel, bivši veznjak Chelseaja koji danas igra u kineskom Tianjinu. Simy i Junior Lokosa su krenuli kao krilni napadači, a na poziciji centarfora Kelechi Iheanacho, bivši napadač Manchester Cityja koji je prošlog ljeta preselio u Leicester.

U drugom poluvremenu nigerijski izbornik Nijemac Gernot Rohr (64), koji je trenersku karijeru izgradio u Francuskoj, napravio je šest izmjena.

Nigeriju očekuju još dvije pripremne utakmice uoči Svjetskog prvenstva, i to 2. lipnja u Londonu protiv Engleske, te 6. lipnja u Sankt Poltenu protiv Češke.

NIGERIJA: Uzoho - Troost-Ekong, Elderson (Aina, 46), Ebuehi (Shehu, 76), Balogun (Omeruo, 66)- Etebo, Obi Mikel (Agu, 52), Onazi - Simy, Lokosa (Musa, 71), Iheanacho (Iwobi, 46)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider