Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Urnebesna reakcija

Kakvo ludilo: Neymar prokockao milijun eura za dva sata, pogledajte kako je pukao

Dok se oporavlja od ozljede i razmišlja gdje će nastaviti karijeru nakon PSG-a, Brazilac Neymar ubija dosadu kockajući na internetu...

Neymar (Foto: Afp)

Neymar ne očajava previše dok mu igračka karijera nezaustavljivo klizi u provaliju. Brazilac se oporavlja od ozljede gležnja i dosadu ubija zabavljajući se sa svojom svitom u restoranima brze hrane, posjećuje pokeraške turnire i opasno kocka na internetu.

Gianni Infantino FIFA oduzela domaćinstvo Svjetskog prvenstva nakon odbijanja da ugoste reprezentaciju Izraela divider

Ne haje previše za silne kritike francuskih medija i bijesne reakcije navijača PSG-a. Nastavlja po svom u istom ritmu. U utorak navečer navodno je izgubio milijun eura i javio se uživo nakon dvosatne sesije kockanja. Pokušao je ostaviti dojam urnebesne reakcije.

Opći je dojam da je to samo dobra reklama za internetske kockarnice. Poznato je da Neymar jako dobro zarađuje kao "maneken" kockarnica na pokeraškim turnirima, pa teško i da online kocka besplatno.

Da je ta sumnja opravdana, govori i to što se u međuvremenu javio popularni streamer xQc. On je oštro je kritizirao Twitch zbog dvostrukih standarda u provođenju poslovne politike.

Neymar kockajući na internetu izgubio milijun eura

Naime, Neymaru je bilo dopušten izravni prijenos tijekom kockanja unatoč nedavnim zabranama koje je ista platforma uvela na slične aktivnosti. Porast popularnosti streamova kockanja blagodat je za internetske platforme koje se bave kockanjem i izvor kontroverzi.

Mnoge poznate osobe iz svijeta sporta i šoubiznisa potkožile su se kroz partnerstva s kockarskim tvrtkama, no etika i zakonitost streamova dovedeni su u pitanje, što je dovelo do pritiska javnosti da se nešto poduzme.

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Turske Najveća pohvala Vatrenima: "Hrvatska je najsličnija Real Madridu. Kada pomislite da su gotovi…“ divider

Kao rezultat toga, Twitch je krajem 2022. donio odluku o zabrani svih nelicenciranih kockarskih sadržaja, ciljajući na popularne kockarske web-stranice koje često koriste poznati Twitch streameri poput xQc-a i Trainwrecka. Međutim, unatoč nekoliko mjeseci od zabrane, Twitch i dalje dobiva kritike od popularnih streamera koji ističu nedosljednosti platforme.

Dvostruki standardi

xQc je Neyamorov slučaj ponudio kao eklatantan primjer. Brazilac je kockao za velike sume i sve je išlo uživo. Popularni streamer bio je šokiran onim što je vidio i odmah je reagirao kritizirajući očita dvostruka mjerila Twitcha.

Izražavajući svoju frustraciju, xQc je istaknuo kako nije pošteno da se nekim streamerima dopušta sudjelovanje u aktivnostima koje bi za posljedicu imale zabranu drugih. Tvrdio je da se čini da Twitch bira na koje će streamere primijeniti svoja pravila, ovisno o trenutačnoj situaciji.

Ostaje vidjeti kako će Twitch odgovoriti na ove kritike, no jasno je da je rasprava oko kockarskog sadržaja na Twitchu daleko od kraja. Nedosljedna provedba zabrane dovela je do frustracija i kritika nekoliko streamera, koji smatraju da se Twitch ne odnosi prema streamerima po istim standardima.

Kontroverza koja je u tijeku naglašava poteškoće s kojima se platforme suočavaju u balansiranju interesa svojih korisnika i šire zajednice te potrebu za jasnijim i dosljednijim politikama.

Ukratko, ne brinite se za Neymara. Ako je i izgubio milijun eura, od kockarskog "manekenstva" sigurno zarađuje mnogo više.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider