Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE JEFTIN

Everton usred borbe za ostanak prodaje Newcastleu svog najvećeg dragulja

Anthony Gordon trebao bi ovog vikenda pristupiti redovima Newcastle Uniteda.

Anthony Gordon (Foto: Afp)

Trenutno najbogatiji nogometni klub na svijetu, ali i najugodnije iznenađenje ovosezonske Premier lige, Newcastle United, ipak će odraditi jednu akviziciju u ovom prijelaznom roku.

Kako su prenijeli gotovo svi britanski elitni mediji, prihvatili su isplatiti odštetu koju ih je Everton zatražio za njihovog ponajboljeg igrača, Anthonyja Gordona. Prema Sky Sportsu, ona iznosi 45 milijuna funti.

Kao "klinac" prešao iz Liverpoola u Everton 

Tako bi ovaj 21-godišnji nogometaš, inače dijete kluba kojeg je pristupio 2011. godine iz redova gradskog rivala Liverpoola, trebao otići iz Evertona u trenucima kad bi im mogao biti najpotrebniji, odnosno u trenucima kad ih čeka još jedna žestoka borba za ostanak u Premier ligi.

No, Gordon je čini se sam zatražio odlazak, nakon što u posljednje vrijeme više nije bio članom udarne momčadi koja je u posljednjih sedam ligaških utakmica osvojila tek jedan bod. 

Iako je menadžer koji ga je ostavio sa strane, Frank Lampard, napustio klub, isto će napraviti i Gordon, odnosno otići će u puno zdraviju sredinu. Za Everton je odigrao 78 utakmica, upisavši sedam pogodaka i osam asistencije, a prošle sezone bio je jedan od ključnih igrača.

Igrač ogromnog prostora za napredak

Inače se radi o veznjaku ili krilu, vrlo brzom igraču, koji je do dolaska Mihajla Mudrika u Chelsea imao najveću zabilježenu postignutu brzinu u ovoj sezoni. Vrlo dobar s loptom u nogama te inteligentan, ali lošije završnice koju će svakako morati popraviti.

Newcastle je savršena sredina za njegov nastavak karijere i napredak. Iako imaju ogromna financijska sredstva, momčad Eddieja Howea kupuje oprezno i bez prevelikog trošenje te svi igrači koji su dovedeni otkako je Howe u klubu su postali standardni prvotimci. Također je uspio podići ili igrački oživjeti, kod nekih čak i promjenom pozicije, neke igrače koji su bili u klubu kad je došao, ali nisu pružali niti približno dobre partije kao trenutno.

Očekuje se da bi Gordon trebao odraditi transfer ovog vikenda te da bi mogao biti spreman već za prve iduće ligaške susrete.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider