Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
Barca se (zasad) spasila

Nevjerojatan promašaj i još veća sebičnost švicarskog Balkanca šokirala trenera: "To nisam vidio u cijeloj karijeri"

Kada je Seferović promašio veliku šansu na Camp Nouu, trener Benfice u očaju se sklupčao na koljena i uhvatio za glavu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako opasno visi, Barcelona je ipak još živa u Ligi prvaka, ponajviše zahvaljujući napadaču Benfice Harisu Seferoviću i njegovom nevjerojatnom promašaju u finišu sinoćnjeg ogleda na Camp Nouu, ili bolje rečeno rijetko viđenoj sebičnosti, jer je mogao i dodati potpuno samom suigraču.

Nevjerojatan promašaj Seferovića možete vidjeti OVDJE

Umjesto da odmah odigra povratni pas Darwinu Nunezu, koji je lijepo iznio loptu sa svoje polovice, Seferović je odlučio ući u više nego hazarderski dribling. Iako je mogao i lijevo i desno, iako je mogao i dodati, što bi bilo najbolje rješenje, potkopao je loptu i atraktivno prebacio njemačkog vratara.

gol expired Norveški novinari stigli u Katar izvještavati o pravima radnika, uhićeni tijekom javljanja uživo divider

I tada je još uvijek mogao dodati potpuno samom suigraču na drugoj stativi, ali ne, on je odlučio provući loptu pokraj protivničkog igrača drop-kickom, najtežim udarcem u nogometu, i to istom nogom s kojom je prebacio vratara, dakle stisnuti loptu kada je već pala na zemlju. I naravno da je promašio.

Trener Benfice pao na travnjak kao pokošen

Ne čudi što se Jorge Jesus kao pokošen bacio na travnjak. Trener Benfice u očaju se sklupčao na koljena i uhvatio za glavu. Izgledao je izbezumljeno, a kako i ne bi bio kada je znano što bi Orlovima taj gol značio.

„U 30 godina trenerske karijere nisam vidio takvo što“, kazivao je potpuno devastirani trener portugalskog kluba nakon utakmice.

Jesus se nije mogao prestati čuditi, a niti navijači Benfice nisu mogli vjerovati svojim očima. Naravno da je na društvenim mrežama odmah krenula lavina. Seferovićev promašaj još uvijek je top-tema u Portugalu. Dok Benficini navijači pucaju od bijesa i ne biraju riječi na račun švicarskog napadača, pristalice Sportinga i Porta grohotom se naslađuju. Internet vrvi pošalicama i zezancijom.

Da je Seferović postigao pogodak, bio bi spektakularan, ušao bi u red ponajboljih golova, i to ne samo ove sezone. Navijači bi Seferovića slavili kao heroja, a ovako je ispao veliki tragičar. Uprskao je zicer nad zicerima. Od sigurnog dobitka napravio je veresiju.

Seferovićev promašaj top-tema u Portugalu

Još kakvo takvo opravdanje imao bi da nije imao potpuno samog suigrača na drugoj strani. Tu nije trebalo puno znanja, bila su dovoljna školska dodavanja, no Seferović je imao drugu ideju… Ali i to je nogomet, i još jedan dokaz da nema šanse koja se ne može promašiti.

Barcelona je tako održala nulu i drugo mjesto na ljestvici, s dva boda više od Benfice. Katalonci tako još uvijek odlučuju sami o sebi, međutim, „mali je problem“ što u posljednjem kolu gostuju u Muenchenu kod Bayerna, a Benfica na Luzu dočekuje Dinamo Kijev i ima bolji međusobni skor.

gol expired Zidane prelomio: Ne želi u Englesku, zanima ga samo jedan klub – kakva bi to postava bila! divider

Ako Benfica pobijedi Dinamo, što je realno, Barcelona će morati pobijediti furiozni Bayern da bi prošla dalje. E, to bi već bilo malo sportsko čudo s obzirom na to kako u ovom trenutku igraju i izgledaju obje momčadi.

Ako Barca ne prođe dalje, bit će to veliki udarac za Katalonce. Ne samo u pogledu prestiža, jer bi Barca prvi put zaigrala u drugorazrednom europskom natjecanju Europskoj ligi, što je donedavno bilo nezamislivo, već će izgubiti i pozamašnu količinu eura.

Xavijeva Barca u velikim problemima

Barca je ionako u velikoj financijskoj gabuli, pa se lako može zaključiti koliko bi joj teško pao novi udarac po džepu. Računa se da će izgubiti između 30-40 milijuna eura ako se nekako ne dokotrlja do nokaut faze Lige prvaka.

Bio bi to veliki udarac i za Xavija Hernandeza, koji je nedavno sjeo na klupu Katalonaca. Ne bi mu bilo baš ugodno da postane prvi trener koji je odveo Barcu u Europsku ligu. Ne bi to bio baš dobar trenerski početak.

Što je još puno gore, taj eventualni neuspjeh mogao bi bitno utjecati na daljnji razvitak situacije, odnosno na kupovnu moć Barcelone u predstojećim prijelaznim rokovima. Bez kvalitetnih pojačanja Xaviju će biti puno teže izvesti Barca iz krize u neko dogledno vrijeme.

Taj bi se proces mogao otegnuti, a onda bi i rezultati mogli patiti. A kad pate rezultati, splasnut će i početni entuzijazam. Kako god se trener zvao, drže ga rezultati, a kad oni izostanu, navijači sve manju vjeruje i podrška sve više slabi.

Barca je u opasnoj situaciji; pala je duboko, a mogla bi još dublje. Kola koja krenu nizbrdo teško se zaustavljaju, pogotovo kada uhvate brzinu. Barca je tijekom povijesti imala nekoliko sušnih razdoblja, puno toga govori da joj prijeti još jedno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider