Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dugovi na poljudu

Hajduk predstavio financijsko izvješće vlasniku: ''Minus u prošloj godini iznosi 11,8 milijuna eura''

Neovisni revizori prezentirali su financijsko izvješće Hajduka većinskom vlasniku Gradu Splitu.

Ivan Bilić (Foto: Vojko Bašić/Cropix)

Sjednica Gradskog vijeća Splita s dvije sportske točke počela je jutros, riječ je o prezentaciji financijskih izvješća klubova u većinskom gradskom vlasništvu – Hajduku i KK Splitu.

Na službenim stranicama Grada Splita dostupno je cijelo financijsko izvješće Hajduka, koje potpisuje neovisno revizorsko društvo Kalibrović i partneri.

"Društvo je u 2023. godini ostvarilo gubitak u iznosu od 11,84 milijuna eura, a kad se uzme u obzir da je u 2022. godini Hajduk prijavio dobit od 0,73 milijuna eura, minus u 2023. godini utjecao je na povećanje akumuliranog gubitka, koji zaključno s 2023. godinom iznosi 29,29 milijuna eura. Godinu ranije iznosio je 17,64 milijuna eura'', stoji u izvješću.

''Negativan poslovni rezultat odrazio se i na financijski položaj Društva tako da na dan 31. prosinca 2023. godine Društvo iskazuje kratkotrajnu imovinu u iznosu od 12,3 milijuna eura. Situacija je nešto povoljnija kad se navedene obveze umanje za primljene predujmove po budućim transferima u iznosu od 1,4 milijuna eura, čime se jaz između kratkoročnih obveza i kratkotrajne imovine smanjuje na iznos od oko 2,7 milijuna eura. Navedeni nepovoljni pokazatelji su prvenstveno posljedica nemogućnosti realizacije i odgođene naplate rekordnog transfera Luke Vuškovića, ugovorenog u 2023. godini'', piše između ostalog.

Ivan Jurić Jurić ne da je samo srušio hit-momčad Serie A već je njegov potpis vidljiv od prve utakmice divider

Zvonimir Boban Boban sjeda na vruću stolicu? Njegova prethodnica dala je otkaz jer su joj prijetili djeci, trenutačno je pod policijskom zaštitom divider

Renato Moicano i Benoit Saint Denis VIDEO Sjajnu parišku UFC priredbu završio krvavi rat, Ivan Erslan poražen u svom debiju divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Dinamo je uvjerljivo slavio protiv Lokomotive u povratničkom debiju Nenada Bjelice. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dašak nade za Lokose, zabio je Dinamov talent na posudbi.

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
GOOOL! Dinamo vodi 3:0, zabio je Ademiiii!

Pratite utakmicu > https://bit.ly/3zBT0Em
Nažalost, Cutelaba je bio bolji... 🤝

Erslan je izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Samo se nadamo da je lijevo koljeno okej. 💪