Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debakl turske momčadi

Nemoćni Livaković na streljani: Upisao šest obrana, ali i primio šest komada u Europi

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković čak je šest puta morao vaditi loptu iz mreže.

Dominik Livaković (Foto: Afp)

Nogometaši danskog Nordsjaellanda s uvjerljivih su 6:1 svladali turski Fenerbahče u utakmici 5. kola skupine H Konferencijske lige i time izbili na vrh ljestvice.

Iako je primio čak šest pogodaka, hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković nije kriv ni za jedan, već porozna obrana turske momčadi koja je Livija ostavila na streljani, gotovo svaki put kad bi domaća momčad krenula u kontru ili polukontru.

Viktoria Plzen Viktoria gospodski obavila posao: Evo što je Dinamu potrebno za europsko proljeće divider

Hrvatska jedinica je upisala čak šest obrana u 90 minuta susreta, otkrivaju podaci SofaScore, no to nije bilo dovoljno da turska momčad izbjegne debakl u Europi.

Tako se proslavio Šveđanin Benjamin Nygren koji je postigao 'hat-trick' (55, 75, 84), iako je ušao u igru tek u drugom poluvremenu. Za dansku momčad su strijelci još bili Lucas Hey (21), Daniel Svensson (25) i Christian Rasmussen (66).

Hajduk - Dinamo na Poljudu Hajduk se doima kao jedina prava opasnost za Dinamo: Derbi će biti ključ sezone! divider

Jedini regularan pogodak za Fenerbahče postigao je Michy Batshuayi u 44. minuti, a dva pogotka su turskoj momčadi poništena na intervenciju VAR-a, Szymanskom zbog igranja rukom (45) te Batshuayiju (59) zbog zaleđa.

Nordsjaelland je s 10 bodova izbio na vrh ljestvice, a Fenerbahče je s dva uzastopna poraza pao na treće mjesto s devet bodova, jer je Ludogorec u završnim trenucima dvoboja došao do pobjede 2:1 na gostovanju kod Spartaka iz Trnave.

Pobjedu bugarskoj momčadi donio je u petoj minuti dodatka Argentinac Matias Tissera pa i Ludogorec sad ima devet bodova. Fenerbahče je u zadnjem kolu domaćin Spartaku, a Ludogorec dočekuje Nordsjaelland.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider