Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sasvim iskreno

Slavni srpski nogometaš podigao prašinu: "Srbija bolja od Hrvatske? Ma od koga smo mi to bolji?"

Nemanja Matić iskreno o Hrvatskoj i Srbiji u nogometu.

Nemanja Matić protiv Hrvatske (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Nemanja Matić jedan je od najboljih nogometaša koje je Srbija dala svjetskom nogometu. Iza Matića je 189 nastupa za Manchester United i 154 za Chelsea.

Matić je u najnovijem intervjuu za Arenu sport govorio o svemu, a zanimljivo, intervju je vodio Mario Stanić, bivši Vatreni.

Usporedio je Hrvatsku i Srbiju u nogometu te malo podigao prašinu u svojoj zemlji, no sasvim je iskren i realan. Hrvatska je svemirski brod za Srbe u nogometu.

''Mi (Srbija) pravimo pritisak, a nemamo podlogu za to. Mi kažemo da smo najbolji... Zašto smo mi najbolji, od koga smo mi to uopće bolji? Malo su me i kritizirali kad sam u jednom intervjuu rekao što mislim o usporedbi Srbije i Hrvatske. To je bilo još ranije. Rekao sam tada da se Hrvatska i Srbija ne mogu usporediti jer smo mi u tom trenutku imali tri igrača na vrhunskom nivou, a hrvatska reprezentacija deset - Rakitić je bio u Barceloni, Luka u Realu, Kovačić u Realu, Perišić u Interu, Mandžukić u Juventusu itd.

Marin Čilić - 3 VIDEO Intervju Marina Čilića: Dodijelio 25 stipendija pa otkrio planove povratka na teren divider

Mi smo imali dva igrača na vrhunskom nivou, a svi ostali igrali su u nekim osrednjim klubovima. Stavljamo prevelik pritisak na igrače koji još nisu spremni za to. Ne može netko tko igra u Torinu iznijeti isti pritisak kao Luka (Modrić), koji konstantno igra na vrhunskom nivou i koji konstantno osvaja trofeje. Srbija pred velika natjecanja mora spustiti tenzije'', rekao je Matić.

''Ne može se biti drugi i treći ni iz čega. Imate Luku Modrića, koji je najbolji igrač svijeta i tek kad završi karijeru, svi će biti svjesni kakav je to igrač – i Real Madrid i reprezentacija. Nekoliko puta igrao sam protiv njega. Kod njega nema lufta, nema toga da on na terenu radi neku stvar bez krajnjeg cilja. Svaki njegov potez na terenu natjera te na grešku, uvijek unaprijed zna što radi. Mi (Srbija) nemamo takvog igrača'', dodao je Matić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider