Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pohvalna inicijativa

VIDEO Bivši igrači Hajduka i Dinama u ljetnom kampu traže novi klub

Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je ljetni kamp Hrvatskog nogometnog sindikata.

Netko u reprezentaciji, a netko bez ugovora. Mnogi nogometaš koji su nekoć maštali o igranju za nacionalnu vrstu, nađu se u situaciji da ostanu bez ugovora. Baš zato Hrvatski nogometni sindikat već desetu godinu organizira ljetni kamp za takve igrače, a dosta njih preko kampa dođe do toliko željenog ugovora.

"Cilj ovog kampa je da se onim igračima koji u ljetnom prijelaznom roku nemaju klub omogući trenažni proces i odigravanje utakmica kako bi ostali konkurentni za pronalazak kluba", kazao je Mario Jurić, predsjednik Sindikata za Dnevnik Nove TV.

Gareth Southgate i Luka Modrić VIDEO Engleski izbornik na primjeru Luke Modrića ukazao na veliki problem: "To je potpuno bizarno" divider

Ove godine u kamp je stiglo rekordnih 20 igrača. 90 posto njih naći će novi klub. Osiguran im je smještaj i prave prvoligaške pripreme, a trener Ivica Landeka iznimno je zadovoljan:

"Igrači su na visokoj razini, puno mladih igrača, perspektivnih igrača koji mogu sigurno odgovoriti zahtjevima prvoligaškog nogometa, što kod nas, što vani".

Tako su i proteklih godina kroz kamp prošli igrači koji su kasnije igrali u HNL-u poput Josipa Vukovića ili Gorana Ljubojevića. Prosjek godina u kampu ove godine je 23.

Ivan Perišić FOTO Za Perišića nema predaha: Pogledajte kako mu izgledaju noge nakon treninga divider

Put od juniora do profesionalnog nogometaša nije lagan i pun je neizvjesnosti. Statistika otkriva da se u Zagrebu od 1056 juniora samo njih 76 sadrži u seniorskom nogometu, u prvoj i drugoj ligi.

"Ja sam s 12 godina iz Knina stigao u Hajduk i bio sam tamo do 21. godine. Onda sam godinu dana bio u Belgiji i sad sam zadnju godinu bio u Šibeniku. Taj put je bio pun odricanja, nemate djetinjstvo, a najvažnije na tom putu je samodisciplina. O njoj ovisi sve", kazao je Leon Kreković.

"Bio sam od 2015. do sada u Dinamu. Pretprošlu sezonu sam bio na posudbi u Slovenskom Bravu tamo sam isto branio prvu slovensku ligu. Prošlu sezonu sam bio igrač Širokog Brijega i tamo sam skupio 25 utakmica Prve BiH lige", otkrio je Renato Josipović.

Marcelo Brozović i Mateo Kovačić VIDEO Vatreni na korak od transfera: "Zna Pep zašto uzima Kovačića. Brozović? Nije u šoldima sve" divider

Ivica Banović nakon 23 godine Bundeslige vratio se u Hrvatsku pa uskočio pomoći srednjoškolskom prijatelju Landeki s treninzima u kampu. Bogato iskustvo donijelo mu je puno razumijevanja za nogometaše koji su se našli bez posla:

"Tu se onda pokazuje tko ostaje dosljedan, to su i pitanja egzistencije kad znaš da ti istječe ugovor, tako da se čitavo vrijeme boriš protiv tih nekakvih padova, iz tih padova učiš i možda naičiš i odeš gore, a možda ostaneš na podu".

No ovi su mladi dečki pozitivni i sigurni da će uskoro dobiti novi angažman. Želimo im svu sreću u tome!

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider