Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moderni nogomet

VIDEO Engleski izbornik na primjeru Luke Modrića ukazao na veliki problem: "To je potpuno bizarno"

Hrvatski kapetan Luka Modrić je ove sezone ukupno odigrao 70 utakmica.

Gareth Southgate i Luka Modrić (Foto: Afp)

Gareth Southgate je osvojio šest bodova s Engleskom u lipanjskom ciklusu kvalifikacija za Euro 2024. Imali su dva lakša ispita, razbili su Maltu i Sjevernu Makedoniju, no postojala je bojazan od rezultatskog posrtaja zbog natrpanog kalendara.

Kvalifikacije su uslijedile nakon teške, iscrpljujuće sezone u kojoj su njegovi izabranici odigrali ogroman broj utakmica, a engleski izbornik je iskoristio priliku i ukazao na sve veći problem modernog nogometa, i to na primjeru hrvatskog kapetana Luke Modrića.

Samo u dresu Real Madrida, Modrić je ove sezone upisao 52 nastupa, u šest natjecanja, a kada se tome pridoda hrvatska nogometna reprezentacije, dolazimo do nevjerojatne brojke od 70 nastupa.

"Uvijek koristim kao primjer Luku Modrića, ali mislim da je ovo bila njegova 65 utakmica protiv Španjolske. Mislim da je igrao u devet različitih natjecanja. Bio je tu španjolski Superkup, europski Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo, La liga, Liga prvaka, španjolski Kup, kvalifikacije za Euro, Svjetsko prvenstvo i Liga nacije.

Još je igrao prijateljsku protiv Saudijske Arabije prije Svjetskog prvenstva. On ima 37 godina, ali znate, u mojoj glavi, imam ogromno poštovanje prema njemu. No isto tako, kako možemo imati igrača koji igra devet natjecanja u godinu dana? To je potpuno bizarno. Svi moramo razgovarati o kalendaru, UEFA i FIFA moraju biti uključene u to", zaključio je Southgate.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider