Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vratio se

Nekadašnji veliki talent pojačao Lille uoči utakmice s Rijekom

Lille je u svoje redove doveo igrača kojemu se predviđala velika karijera.

Jordan Veretout i Nabil Bentaleb (Foto: Afp)

Francuski prvoligaš Lille pojačao se alžirskim reprezentativcem Nabilom Bentalebom uoči ključne utakmice za prolazak u skupine Konferencijske lige s Rijekom.

Bentaleb spada u kategoriju onih kojima se predviđala velika karijera, ali nikada nisu ispunili svoj potencijal. Kao vrlo mlad igrač zapeo je za oko skautima Tottenhama te su ga oni u London doveli sa samo 16 godina. S 18 je već debitirao za Spurse, ali nije se uspio ustaliti u momčadi.

Ipak u njemu je potencijal vidio Schalke koji ga je doveo 2017. godine za 19 milijuna eura. Niti ondje nije ostavio dublji trag pa je nakon tri godine poslan na posudbu u Newcastle. Istekom ugovora sa Schalkeom vratio se u Francusku, u Angers.

Joao Cancelo Barcelona danas dobiva veliko pojačanje, zvijezda Cityja već na letu za Španjolsku divider

Ondje je podsjetio na svoja najbolja izdanja i u 33 utakmice upisao četiri gola i četiri asistencije. Dobri nastupi u Angersu osigurali su mu transfer u Lille, klub iz grada u kojemu je rođen.

Alžirskog veznjaka Lille je platio 4,5 milijuna eura te ga vezao ugovorom do 2026. godine.

Protiv Rijeke neće nastupiti jer su već popisi s igračima koji mogu kandidirati za nastup poslani prije nego što je Bentaleb službeno stigao u Lille.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider