Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OSTVARENA VELIKA ŽELJA

Barcelona danas dobiva veliko pojačanje, zvijezda Cityja već na letu za Španjolsku

Joao Cancelo je na putu u Barcelonu, gdje bi trebao postati novim igračem prvaka Španjolske.

Joao Cancelo (Foto: Afp)

Pred ostvarenjem je jedan transfer kojim bi sve tri strane trebale biti više nego zadovoljne. Misli se naravno na dva kluba i samog igrača koji iz jednog u drugi prelazi.

Joao Cancelo postat će članom Barcelone, klubom koji ga je pokušavao dovesti od početka ljeta, a protiv čega on nije imao apsolutno ništa protiv. Isto tako, Manchester City će se riješiti igrača na kojeg Pep Guardiola više nije računao.

Nitko ne razumije zašto ga se Pep odrekao

Zapravo, odricanje Cancela je jedan od najvećih misterija Guardiolinog vođenja Cityja. Portugalac mu je bio jedan od najvažnijih igrača, posebno u šampionskoj sezoni 2021./22., kad je igrajući tzv. invertivnog beka upisao jedan ligaški pogodak i sedam asistencija, uz sudjelovanje u još nekoliko njih.

Prošle sezone bio je isto tako standardan sve do odlaska na Svjetsko prvenstvo, nakon čega ga je Guardiola odrekao. Razloge možemo pronaći u promjeni formacije, zbog čega je poslan na posudbu u Bayern, no City ove sezone ponovno igra s četiri igrača u zadnjoj ligi, no Portugalca se Pep odrekao.

Barcelona već sedam godina traži desnog beka

To je iskoristila Barcelona, koja je vjerojatno napokon pogodila s igračem na poziciji desnog bočnog braniča, gdje trajno rješenje traže još od 2016. godine, odnosno otkako je klub prvi put napustio Dani Alves. 

Cancelo dolazi na posudbu, no uz opciju otkupa njegovog ugovora od strane Barcelona. Odnosno, do kraja ove sezone bit će pravno još uvijek član Cityja, nakon čega slijedi trajnji prelazak uz unaprijed dogovoreno odštetu. 

Prema dostupnim informacijama, Cancelo je već odletio u Barcelonu, gdje bi danas trebao odraditi sve ono što je potrebno prije stavljanja potpisa na ugovor sa svojim novim klubom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider