Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna životna priča

Tko je vratar koji je uništio snove Realu? Od ispadanja u četvrti rang i prijave na burzu došao je do finala Lige prvaka

U pobjedi Chelseaja nad Real Madridom posebno se istaknuo vratar Edouard Mendy.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka Chelsea je s ukupnih 3:1 svladao Real Madrid i plasirao se u finale, a jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh bio je 29-godišnji vratar Edouard Mendy, koji je odigrao izvanrednu utakmicu.

Karijeru je započeo u francuskom trećeligašu Cherbourgu, gdje je bio tek treći izbor za mjesto vratara. No malo-pomalo izborio se za svoje mjesto pod suncem i postao nezamjenjiv u prvoj postavi francuskog kluba, prenose engleski mediji.

gol expired Internet uništava Hazarda: Ova montaža je hit na društvenim mrežama divider

Nažalost, Mendyjeva treća sezona s Cherbourgom završila je ispadanjem u četvrti rang francuskog nogometa. Jedina je korist bila što mu je ponuđeno mjesto u prvom sastavu.

Stvari nisu išle po planu jer je klub ponovno ispao u rang niže, a tada je započela životna kalvarija vratara londonske momčadi.

Od burze do Marseilla

Bez ugovora s Cherbourgom, sve je nade položio u obećanje zastupnika da će mu pronaći klub u Engleskoj. Mendy je strpljivo čekao i čekao, a zbog toga je odbio i nekoliko ponuda iz Francuske.

Međutim, poziv nikada nije došao. Bez ikakvih primanja, Mendy je bio prisiljen prijaviti se u agenciju za nezaposlene. Tada nitko nije vjerovao u njega, ali on je uporno trenirao i strpljivo čekao svoju priliku.

Bio je godinu dana bez kluba, ali onda mu se osmjehnula sreća. Dobio je poziv iz francuskog velikana Olympique Marseilla, koji mu je ponudio amaterski ugovor s minimalnom plaćom i mjesto četvrtog vratara.

gol expired Kroos podcijenio protivnike pa dobio odgovor: Narugao mu se mladi heroj Chelseaja divider

Nekoliko dobrih nastupa u drugoj momčadi Marseilla bilo je dovoljno da privuče interes nekolicine niželigaša i prihvati novi izazov - mjesto drugog vratara u Reimsu, gdje je započeo njegov streloviti uspon. 

Šansu je dobio već u prvoj utakmici jer je prvi vratar dobio crveni karton. Branio je odlično i uzeo jedinicu koju nikako nije ispuštao. U sezoni 2017./2018. Mendy je uspio upisati 19 nastupa bez primljenog pogotka u 38 utakmica, što je bilo dovoljno za promociju u prvi rang francuskog nogometa.

Streloviti uspon do reprezentacije i Premierlige

Nastavio je s dobrim igrama u Ligue 1, zaradio je transfer u Rennes, ali i poziv u reprezentaciju Senegala, gdje je dobio mjesto prvog vratara. A onda je prošlog ljeta uslijedio poziv Chelseaja, koji ga je otkupio za 25 milijuna eura.

Postao je konkurencija preplaćenom Kepi i vrlo brzo pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

U svojoj prvoj sezoni u prvom razredu engleskog nogometa upisao je 28 nastupa, a u čak njih 16 nije primio pogodak.

Njegove brojke u Ligi prvaka još su impresivnije, u 11 nastupa ove sezone primio je tek tri pogotka, dok u osam susreta nije primio niti jedan jedini pogodak. A jučerašnjim nastupom osigurao je plasman u finale Lige prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider