Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže žestoku kaznu

Ne stišava se bura u Njemačkoj: "Odvratno. Ovo nema veze sa slobodom, ovo je prijetnja smrću"

Navijački je transparent s utakmice HSV-a i Hannovera podigao veliku prašinu.

Koreografija navijača Hannovera (Foto: Profimedia)

Ne prestaju stizati reakcije na transparent na derbiju 2. Bundeslige između HSV-a i Hannovera (3:4) koji je zgrozio njemačku javnost.

Na udaru gostujućih navijača našao se Martin Kind, 79-godišnji predsjednik Hannovera, koji je glasao za ulazak investitora u njemački nogomet, unatoč činjenici da su navijači gotovo pa jednoglasno bili protiv toga.

U znak protesta podignuli su sramotan transparent na kojem se nalazi Kindova glava, i to u snajperskom nišanu. 

Sudac je prekinuo utakmicu i pokušao nagovoriti navijače da uklone transparent, a isto su pokušali i igrači, no bez uspjeha. Zbog toga je sudac poslao igrače obiju momčadi u svlačionicu, a nakon svega navijači su popustili i uklonili transparent, tako da se utakmica mogla nastaviti.

Nijemci su zgroženi navijačkim transparentom

Njemačka javnost zgrožena je transparentom navijača Hannovera, a novinar Bilda Walter Straten tvrdi da je ovo "čista prijetnja smrću":

"Odvratan transparent navijača u Hamburgu nije prosvjed protiv zlih DFL investitora. Ovo više nema nikakve veze sa slobodom izražavanja. To nadilazi radnje poput bacanja teniskih loptica i postavljanja lokota za bicikle na vratnice. Ovo je jasna prijetnja smrću i tako ju treba pravno tretirati."

"Je li prijetnja smrću Kindu s nišanom planirana sljedeća razina eskalacije ili samo izolirani čin luđaka", pita se na kraju novinar Bilda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider