Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPETO NA DERBIJU

FOTO Njemačka zgrožena skandaloznim transparentom: Igrači poslani u svlačionicu, navijači ludovali na tribinama

Iako nije došlo do navijačkih nereda, već sama gesta ultrasa Hannovera podigla je veliku prašinu u Njemačkoj.

Igrači Hannovera pokušavaju smiriti navijače (Foto: Profimedia)

Veliki derbi druge njemačke Bundeslige odigran je danas u Hamburgu, gdje je domaći HSV poražen od još jednog bivšeg prvoligaša, Hannovera, rezultatom 3:4.

Riječ je o utakmici čiji je drugo poluvrijeme prvo kasnilo desetak, a onda je od strane suca produženo gotovo 20 minuta, a razlog su potezi navijača obje momčadi.

Žestoki prosvjedi protiv ulaska investitora

Obje navijačke skupine žestoko se protive ulasku investitora u njemačke nogometne klubove, što je jedna od rijetkih karakteristika kojom se u Njemačkoj još uvijek zadržao onaj neki stari nogometnih duh.

Navijači HSV-a tako su pod poluvremenom stavili šest čvrstih lokota za bicikl na vratnice golove, a oni su na kraju morali biti uklonjeni škarama za metal.

Lokoti na golovima Lokoti na golovima (Foto: Profimedia)

Ipak, puno veću pažnju uzrokovalo je ono što su napravili navijači gostiju.

Degutantan transparent navijača gostiju

Oni su podigli transparent na kojem se nalazi glava Martina Kinda, 79-godišnjeg predsjednika njihovog kluba, i to u snajperskom nišanu.

Koreografija navijača Hannovera Koreografija navijača Hannovera (Foto: Profimedia)

Kind je naime glasovao za ulazak investitora u njemački nogomet, unatoč tome što su navijači gotovo jednoglasno bili protiv toga.

Uslijedio je prekid utakmice tijekom kojeg je sudac pokušao navesti navijače da uklone transparent, a onda su to pokušali i sami navijači. Nakon što nisu uspjeli, sudac je poslao igrače obje momčadi u teren.

Nakon što su vidjeli kako je njihov potez doveo do reakcije, navijači su ipak uklonili transparent te se utakmica nedugo nakon toga nastavila.

Koreografija navijača Hannovera Koreografija navijača Hannovera (Foto: Profimedia)

Navijački prosvjedi u cijeloj se državi odvijaju još otkako su se pojavile prve informacije da bi njemački nogomet mogao postati otvoren stranom investitorskom kapitalu, no sve se više čini kako će do toga uskoro i doći.

Navijači naime smatraju kako je to posljednji korak prije ukidanja pravila 50+1, koje onemogućuje većinsko vlasništvo nad njemačkim nogometnim klubovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider