Košarka
SPORTOVI
Košarka
pokazao tko je kralj

NBA se vratio jakim gradskim derbijem: LeBron zabio za pobjedu i sjajnim potezima riješio utakmicu

Ako ideš na Kralja, bolje nemoj promašiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NBA se vratio s dvije utakmice - Utah Jazz su bez ozlijeđenog Bojana Bogdanovića bili bolji od New Orleans Pelicansa 106:104, dok su LA Lakersi pobijedili gradske rival Clipperse 103:101.

Bitka za Los Angeles bila je susret dviju najboljih momčadi Zapada, a Lakersi su pobjedom dodatno učvrstili vodeću poziciju. Dominirao je Anthony Davis s 34 koša i osam skokova, ali kad je bilo gusto loptu je u ruke uzeo LeBron James.

On je zabio za vodstvo 13 sekundi prije kraja, a potom je odigrao i sjajnu obranu: prvo je Kawhija Leonarda natjerao na dodavanje prema Paulu Georgu, a zatim je preuzeo i njega i natjerao ga na loš šut koji nije bio ni blizu pogotka.

Roko Leni Ukić Ukić najavio nastavak NBA sezone: "Zubac će imati daleko najveću ulogu" divider

LeBron je utakmicu završio sa 16 koševa i 11 skokova. George je zabio 30, a Leonard 28 za Clipperse. Ivica Zubac je počeo u petorci Clippersa i za 15 minuta zabio dva koša uz tri skoka.

U drugoj utakmici dana odluka je pala iz slobodnih bacanja koja je realizirao Rudy Gobert. Jordan Clarkson je zabio 23 koša za Jazz, dok je Pelicanse predvodio Brandon Ingram s istim učinkom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider