Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raste napetost

Srpski navijači zarobljeni u Moldaviji: Vlasti misle da su stigli s Rusima napraviti državni udar?

Ovog četvrtka igra se utakmica šesnaestine finala Konferencijske lige između Šerifa i Partizana.

Navijači Partizana (Foto: Afp)

Pred nogometašima Partizana je gostovanje kod Šerifa u sklopu šesnaestine finala Konferencijske lige, a skupina navijača beogradskog kluba zadržana je na ulasku u zemlju, i to zbog napete političke situacije u Moldaviji.

Dvanaest navijača Partizana sletjelo je u Kišinjev, a već pri samom dolasku doživjeli su neugodno iznenađenje. Granična policija nije im dopustila ulazak u državu, a čini se da je sve povezano sa strahom od Rusa.

Prije nekoliko dana pala je proeuropski orijentirana vlada, a o napetoj političkoj situaciji progovorila je predsjednika Maia Sandu.

"Pokušaji destabilizacije postojali su prošle jeseni, ali nisu uspjeli ostvariti svoje ciljeve zahvaljujući intervenciji naših sigurnosnih i javnih institucija", kazala je pa objasnila:

Zlatan Ibrahimović VIDEO Ibrahimović se slomio u prijenosu uživo: U suzama se oprostio od prijatelja koji umire divider

"Za budući period predviđene su akcije uz angažiranje diverzanata s vojnom obukom, kamufliranih u civile, koji će izvoditi nasilne akcije – napadati državne objekte i uzeti taoce. Smjena u Kišinjevu provela bi se kroz nasilne akcije, koje bi bile prerušene u prosvjede, takozvane opozicije

Na primjer, materijali sadrže instrukcije za ulazak u Moldaviju za državljane Rusije, Bjelorusije, Srbije i Crne Gore. Uvjeravam vas da državne institucije rade na tome i da situaciju drže pod kontrolom", prenosi Nova.rs.

Posljednjih se tjedana dosta pričalo i o regrutaciji Srba, a spominjale su se navijačke skupine, u zloglasnu privatnu vojnu kompaniju Wagner. Zbog svega su očito srpski državljani pod povećalom, naročito u zemljama poput Moldavije, gdje Rusi imaju svoje interese.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider