Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kladionica joj se smilovala

Navijačica Liverpoola odigrala ludu okladu, a onda napravila nešto zbog čega će dugo žaliti

Tanya Hanley navijačica je Liverpoola koja se kladila da će njezin klub ove sezone osvojiti Premier ligu, Fa kup, Liga kup i Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dramatičnom raspletu Liverpool ipak nije uspio osvojiti naslov prvaka Engleske. Posljednje kolo Premier lige bilo je ludo, Manchester City je gubio 0:2 na domaćem terenu od Aston Ville i onda u posljednjih 15-ak minuta postići tri pogotka za preokret i titulu.

Liverpool je završio drugoplasirani, što je rastužilo njegove brojne navijače diljem svijeta, a posebno jednu njegovu navijačicu.

Tanya Hanley ove godine se odlučila prvi put u životu okladiti. Uložila je 100 funti na to da će Liverpool osvojiti četverostruku krunu: Premier ligu, FA kup, Liga kup i Ligu prvaka. Dobitak je iznosio 367.200 funti.

Vjerovala je u Liverpool i kiks Manchester Cityja

Redsi su oba kupa osvojili i sve do proteklog vikenda postojala je mogućnost da joj oklada bude uspješna, ali onda je u, za pristaše Liverpoola šokantnom raspletu, City zabio tri gola i uzeo naslov.

I sad slijedi ono najinteresantnije: kladionica Betfair, kod koje je Tanya izvršila uplatu, u nekoliko joj je navrata nudila raniju isplatu, tzv. cash out. Dan prije utakmica posljednjeg kola ponudili su joj 22.712 funti, ali to je odbila. Nova ponuda uslijedila je 30 minuta prije nego li su krenule utakmice Manchester City – Aston Villa i Liverpool – Wolverhamtpon, okruglih 35.000 funti, ali je i to odbila.

20 minuta prije kraja utakmica odbila 95.000 funti

Na poluvremenu, u trenutku dok je Manchester City gubio 0:1, a Liverpool stajao 1:1, kladionica joj je ponudila 62.371 funtu. Niti tada Tanya nije htjela uzeti ponuđeno, odbila je veliku svotu novca čak i za engleske prilike. U trenutku kada je Philippe Coutinho povećao vodstvo Aston Ville na 0:2 u Manchester, kladionica joj se još jednom javila.

"Nudimo vam 95.000 funti."

Još jednom se zahvalila i – požalila. City je došao do vodstva 3:2 i preostalo je još samo pričekati kraj utakmice.

Tada je uskorčio legendarni Dimitar Berbatov, promotor spomenute kladionice. Na njegov prijedlog Betfair je Tanyi kao utješnu nagradu poklonio 1125 funti.

"Razgovarao sam s ljudima u Betfairu i uzimajući u obzir koliko čudesno je blizu bila, mislim da je bilo pošteno da joj damo tih 1125 funti", izjavio je bivši napadač Manchester Uniteda.

Tanya je tako dobila lijepu svotu koja će joj pomoći uoči skorašnjeg odlaska na godišnji odmor, ali nema sumnje da će dugo žaliti zbog svoje (pre)velike vjere u čudo koje se na koncu ipak nije desilo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider