Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bizarna situacija

Navijači skandirali španjolskoj legendi da je komunist, a on brže-bolje otrčao sucu

Legendarni španjolski vratar Pepe Reina preptrio je uvrede na utakmici La Lige.

Pepe Reina (Foto: Afp)

Porazom kod Rayo Vallecana (2:1), nogometaši Villarreala ostali su bez izgleda za plasman u Ligu prvaka naredne sezone, a neugodno gostovanje dugo će pamtiti legendarni španjolski vratar Pepe Reina.

Nakon što je Vinicius pretrpio strašne uvrede, španjolska La Liga je pokrenula kampanju borbe protiv uvreda i rasizma s tribina, zbog čega su sve utakmice pod velikim povećalom javnosti, a ništa drugačije nije bilo ni ovog puta.

Dolazak svjetskog prvaka u Madrid privukao je veliku pažnju domaćih navijača, koji su ga odlučili isprovocirati uvredama na račun političke opredijeljenosti.

Karim Benzema Španjolci tvrde: Benzema prelazi u novi klub, imat će plaću 400 milijuna eura po sezoni!? divider

On je naime na glasu kao netko tko podržava ekstremno desne političke opcije, zbog čega se s tribina nekoliko puta zaorilo: "Pepe Reina je komunist", piše UnionRayo.

To je naljutilo iskusnog vratara, koji je otrčao sucu i požalio se na uvrede, ali on je samo odmahnuo rukom na to.

Podsjetimo, Pepe je 2010. godine osvojio naslov svjetskog prvaka sa Španjolskom, ali i dva puta naslov europskog prvaka, 2012. i 2018. godine. U dresu Furije ukupno je upisao 36 nastupa.

Ove sezone sudjelovao je u izbacivanju Hajduka iz Konferencijske lige, branio je u oba susreta play-offa, a na domaćem susretu primio je dva pogotka. Zabili su mu Stipe Biuk i Marco Fossati s bijele točke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider